Bezpečnostné sily zbúrali tri domy v nepovolenej osade v Predjordánsku

NETKY.SK • 5 September 2011, 14:39 • 2 min
Bezpečnostné sily zbúrali tri domy v nepovolenej osade v Predjordánsku

Bezpečnostné sily zbúrali tri domy v nepovolenej osade v Predjordánsku

slovakia

left justify in out

img

Izraelské bezpečnostné sily dnes zbúrali tri budovy v najväčšej z nepovolených osád na západnom brehu Jordánu. Informovala o tom izraelská armáda, citovaná agentúrou AP.
      Dnes v skorých ranných hodinách buldozéry a veľký počet vojakov aj policajtov prišli do osady Migron, ktorá je domovom pre približne 50 izraelských osadníckych rodín, a zrovnali tri domy so zemou. Armáda uviedla, že niekoľko osadníkov bolo zatknutých.
      Nepovolených, neoficiálnych osád je vyše 100 a osídlenci ich postavili v snahe získať viac územia v Predjordánsku. Robia si naň nárok, pričom si však na ňom Palestínčania chcú založiť vlastný štát.
      Izraelská vláda nedala povolenie na vznik osád, ale nad ich výstavbou prižmurovala oči.
      Demolácia v Migrone sa uskutočnila na základe rozhodnutia izraelského najvyššieho súdu z minulého mesiaca. V tomto verdikte dal súd štátu čas na úplné zbúranie osady do 31. marca budúceho roka.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies