Bezpečnostná situácia v Darfúre sa v ostatnom čase značne zhoršila

NETKY.SK • 28 Júl 2010, 07:02 • 2 min
Bezpečnostná situácia v Darfúre sa v ostatnom čase značne zhoršila

Bezpečnostná situácia v Darfúre sa v ostatnom čase značne zhoršila

slovakia

left justify in out

img

Bezpečnostná situácia v Darfúre sa v ostatnom čase značne zhoršila. Dôkazom toho je aj skutočnosť, že bol v uplynulých týždňoch na území tejto západosudánskej provincie počet obetí násilia vyšší, ako v predošlých obdobiach. Pred Bezpečnostnou radou OSN to dnes vyhlásil osobitný vyslanec OSN Ibrahim Gambari.
      Podľa veľvyslankyne USA pri OSN Susan Riceovej bol od začiatku misie UNAMID tohtoročný máj v Darfúre najkrvavejším mesiacom. Spomenutá spoločná misia OSN a Africkej únie (AÚ) sa začala pred troma rokmi.
      V priebehu mája zahynulo na území Darfúru násilnou smrťou približne 400 civilistov a v júni tu pri útokoch vládnych vojakov prišlo o život asi 160 nevinných ľudí.  Susan Riceová požadovala od sudánskej vlády maximálnu voľnosť pohybu pre príslušníkov ozbrojených síl UNAMID a pracovníkov humanitárnych organizácií.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona