Bezpečnostné sily zabili vysokopostaveného vodcu islamistov

NETKY.SK • 4 Február 2014, 19:32 • 2 min
Bezpečnostné sily zabili vysokopostaveného vodcu islamistov

TUNIS - Tuniské bezpečnostné sily zabili dnes pri metropole Tunis sedem militantov.

slovakia

left justify in out

Medzi mŕtvymi je aj vysokopostavený člen zakázanej tuniskej islamistickej skupiny Ansár aš-Šaría, ktorú obviňujú z atentátov na dvoch opozičných lídrov. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na tuniskú štátnu agentúru TAP.
     
Protiteroristická jednotka zaútočila na militantov, ktorí sa od pondelka ukrývali v dvoch domoch v meste Raoued na predmestí Tunisu. 
     
Ministerstvo vnútra opísalo ozbrojencov ako členov ultrakonzervatívnej islamskej sekty salafistov. Pri operácii zahynul aj jeden príslušník zásahového komanda, píše agentúra AP.
     
Po povstaní, ktoré v roku 2011 viedlo k pádu sekulárneho diktátorského režimu, sa konzervatívni salafisti postavili proti novej porevolučnej vláde, ktorá podľa nich nebola dostatočne zbožná. 
     
Vláda vlani vyhlásila najväčšiu skupinu salafistov - Ansar aš-Šaría - za teroristickú organizáciu. Obvinila ju z minuloročných atentátov na dvoch sekulárnych opozičných lídrov. Politik Šukrí Balajid bol zavraždený vo februári a Muhammad Brahmí v júli 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona