Bezpečnostné previerky nebudú potrebovať všetci používatelia dronov

NETKY.SK • 4 Marec 2019, 16:04 • 2 min
Bezpečnostné previerky nebudú potrebovať všetci používatelia dronov

BRATISLAVA - Bezpečnostné previerky na používanie dronov a bezpilotných lietadiel nebudú potrebovať všetci ich používatelia.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo obrany (MO) SR tvrdí, že to nevyžadovalo ani v minulosti. Podľa slov hovorkyne rezortu obrany Danky Capákovej bola informácia nesprávne interpretovaná.

 

"Potvrdenie o priemyselnej bezpečnosti sa vyžaduje len vo vzťahu k leteckému snímkovaniu. Bezpečnostné previerky od používateľov dronov je možné vyžadovať iba v prípade použitia dronov na vykonávanie leteckého snímkovania podľa zákona o geodézii a kartografii," povedala Capáková.

 

img

 

Ak boli fotografické a filmové záznamy vytvorené pre film, reklamu či vizualizáciu a neobsahujú parametre leteckého snímkovania, rezort podľa nej nemá stanovené úlohy a povinnosti na konanie v tejto oblasti.

 

Hnutie OĽaNO teší, že ministerstvo nebude vyžadovať od majiteľov dronov bezpečnostné previerky nad rámec zákona. Nadmernú byrokraciu pri vybavovaní oprávnenia na zaznamenávanie akýchkoľvek fotografií a videa z lietajúcich zariadení hnutie v minulosti kritizovalo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona