Bezpečnostné kontroly komplikujú dopravu cez Lamanšský prieliv

NETKY.SK • 24 Júl 2016, 11:25 • 2 min
Bezpečnostné kontroly komplikujú dopravu cez Lamanšský prieliv

PARÍŽ/LONDÝN - Sprísnené pohraničné kontroly, ktoré Francúzsko uplatňuje v rámci výnimočného stavu, výrazne spomaľujú dopravu cez Lamanšský prieliv v čase vrcholiacej letnej sezóny.

slovakia

left justify in out

Na britskej strane sa v sobotu tvorili dlhé kolóny osobných i nákladných vozidiel smerujúcich do Francúzska, informovala agentúra AP.

 

Dlhé čakanie komplikuje život tisícom britských motoristov, ktorí tradične počas leta cestujú do Európy, či už trajektmi z prístavu Dover, alebo vlakmi cez takzvaný Eurotunel.

 

Polícia v anglickom grófstve Kent varovala, že časť vodičov musela čakať na ceste do doverského prístavu až osem hodín. Na niektorých úsekoch policajti rozdávali vodu ľuďom uviaznutým v kolónach. Niektoré rodiny si krátili úmorné čakanie opaľovaním, venčením psov či hraním s deťmi.

 

Obe komory francúzskeho parlamentu vo štvrtok schválili predĺženie výnimočného stavu v krajine o ďalších šesť mesiacov, teda do 26. januára 2017.

 

Aktuálne bezpečnostné opatrenia bude počas celého leta pravidelne každý týždeň prehodnocovať francúzsky prezident Francois Hollande spoločne s členmi svojho bezpečnostného kabinetu, oznámil v sobotu vládny hovorca.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies