Bezpečnostné kamery zachytili útočníka z Berlína na železničnej stanici v Turíne

NETKY.SK • 28 December 2016, 17:36 • 2 min
Bezpečnostné kamery zachytili útočníka z Berlína na železničnej stanici v Turíne

RÍM - Priebeh cesty predpokladaného páchateľa útoku na berlínske vianočné trhy Anisa Amriho na predmestie talianskeho Milána, kde ho minulý piatok zastrelili policajti, dokumentujú aj ďalšie získané zábery z bezpečnostných kamier.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Talianska polícia zverejnila dnes na sieti Twitter fotografiu pochádzajúcu zo záznamu, ktorý zachytáva dianie na železničnej stanici Porta Nuova v Turíne, kde mal tento 24-ročný Tunisan prestupovať pri cestovaní vlakom z francúzskeho Lyonu do Milána. Záber potvrdzujúci jeho prítomnosť v Turíne vznikol vo štvrtok o 22.14 h. Amri je na ňom vidieť odzadu, ako prechádza sám staničnou halou.

 

Muža, po ktorom bolo v tom čase vyhlásené celoeurópske pátranie, zachytila o niekoľko hodín neskôr aj bezpečnostná kamera v Miláne. Krátko nato prišiel o život pri prestrelke na milánskom predmestí Sesto San Giovanni, kde ho zastavili policajti pri bežnej kontrole dokladov.

 

Amri bol podľa zistení nemeckých vyšetrovateľov útočníkom, ktorý 19. decembra vrazil uneseným poľským kamiónom do areálu vianočných trhov na berlínskom námestí Breitscheidplatz. K útoku s 12 obeťami na životoch a desiatkami zranených sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies