Bezpečnostná služba viedla dvojité číslovanie faktúr, konateľ si bral státisíce

NETKY.SK • 10 Apríl 2017, 17:27 • 2 min
Bezpečnostná služba viedla dvojité číslovanie faktúr, konateľ si bral státisíce

BRATISLAVA - Daňoví kontrolóri z Bratislavy odhalili, že súkromná bezpečnostná služba vedie dvojité číslovanie faktúr. Na súkromný účet konateľa spoločnosti tak pribudlo viac ako 230-tisíc eur. Informovala o tom hovorkyňa Finančnej správy Patrícia Macíková.

slovakia

left justify in out

Daňový úrad Bratislava vykonal daňovú kontrolu na dani z príjmov právnickej osoby v spoločnosti podnikajúcej v oblasti ochrany osôb a majetku. Kontrolovaný daňovník mal navonok účtovníctvo aj administratívu v poriadku. Kontrolóri sa však zamerali na krátenie a nepriznanie tržieb za vykonané služby. 

Bratislavskí kontrolóri v súčinnosti s bankami zistili, že konateľ spoločnosti má otvorené súkromné účty v niekoľkých bankách a kontrolovaná spoločnosť vedie dvojité číslovanie faktúr. Tržby fakturované jedným číselným radom faktúr boli poukazované na účet, ktorý mala spoločnosť zaregistrovaný na daňovom úrade a tieto tržby priznala aj v daňovom priznaní. 

Tržby v celkovej sume 233 952 eur fakturované druhým číselným radom faktúr boli zase poukazované na súkromný účet konateľa a neboli evidované v účtovníctve ani priznané v daňovom priznaní. Na základe uvedených kontrolných zistení DÚ Bratislava vyrubil spoločnosti rozdiel dane v sume 53 584 eur. Zároveň si podnikateľ zavaril na daňovú kontrolu, ktorá bola ukončená s nálezom a aktuálne čaká na výšku pokuty.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona