Bezpečnostná služba Ukrajiny vystavila doklady pre zákaz vstupu ruskej speváčky Samojlovovej

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 13:25 • 2 min
Bezpečnostná služba Ukrajiny vystavila doklady pre zákaz vstupu ruskej speváčky Samojlovovej

KYJEV - Ukrajinská bezpečnostná služba (SBU) pripravila doklady, na základe ktorých môže zakázať vstup na územie Ukrajiny ruskej občianke Juliji Samojlovovej, ktorá má Rusko v máji v Kyjeve reprezentovať na pesničkovej súťaži o Veľkú cenu Eurovízie.

slovakia

left justify in out

Na brífingu v Kyjeve o tom dnes informoval vedúci kancelárie šéfa SBU Oleksandr Tkačuk s tým, že definitívne rozhodnutie v kauze Samojlovovej bude prijaté v dohľadnom čase.

 

Tkačuk podľa agentúry RIA Novosti spresnil, že sú pripravené dokumenty, na základe ktorých bude mať Samojlovová na tri roky zakázaný vstup na Ukrajinu.

Tkačuk dodal, že SBU si je vedomá dôsledkov zákazu i povolenia vstupu Samojlovovej na Ukrajinu. Kým zákaz môže vyvolať negatívnu reakciu EÚ, schválenie jej návštevy na Ukrajine môže mať za následok ostré protesty zo strany ukrajinských radikálov.

 

Správy o tom, že SBU pripravuje dokument o zákaze vstupu Samojlovovej na Ukrajinu, sa v médiách už objavili. Súviselo to s jej vystúpením na koncerte, ktorý sa na Ruskom anektovanom Krymskom polostrove konal v roku 2015. Podľa uznesenia ukrajinskej vlády cudzinci musia mať osobitné povolenie na návštevu polostrova, takže Samojlovovej návšteva tam bola porušením právnej normy.

 

Samotná speváčka označila za smiešne vyhrážky, že jej Ukrajina zakáže vstup na svoje územie.

 

V súvislosti s tým hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v pondelok vyhlásil, že Moskva pochybuje, že by bola možnosť vymeniť ruského zástupcu v pesničkovej súťaži, ak by Ukrajina uskutočnila svoje vyhrážky ohľadom vstupu Samojlovovej.

 

Samojlovová má na Eurosongu v Kyjeve súťažiť s piesňou Flame is Burning. Agentúra RIA Novosti pred nedávnom napísala, že Julija je od detstva na vozíčku. Trpí spinálnou amyotrofiou - Werdnig-Hoffmannovou chorobou. Prvé hodiny spevu absolvovala s matkou, neskôr mala aj učiteľov, ale vzdelávala sa najmä sama.

 

Vyhrala niekoľko regionálnych i celoštátnych speváckych súťaží. Bola aj finalistkou ruskej verzie súťaže X Factor, kde skončila na druhom mieste a získala osobitnú cenu ruskej speváckej divy Ally Pugačovovej. Spievala aj na otváracom ceremoniáli paraolympijských hier v roku 2014 v Soči.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies