Bezpečnostná rada OSN odsúdila porušenie prímeria na Ukrajine

NETKY.SK • 7 Jún 2018, 18:17 • 2 min
Bezpečnostná rada OSN odsúdila porušenie prímeria na Ukrajine

KYJEV - Bezpečnostná rada OSN odsúdila porušenie prímeria na Donbase a vyzvala na zvýšenie humanitárnej pomoci pre východ Ukrajiny, uviedli vo vyhlásení. Informjuje RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

V dokumente koordinovanom členmi Bezpečnostnej rady OSN sa humanitárna situácia na východe Ukrajiny nazýva "tragická". V tejto súvislosti Rada vyzýva agentúry OSN, ktoré poskytujú pomoc "zvýšenie úsilia o zmiernenie utrpenia civilistov postihnutých konfliktom".
     

Bezpečnostná rada tiež vyjadruje "vážne znepokojenie nad nedávnym zhoršením bezpečnostnej situácie na východe Ukrajiny". Ako je uvedené v dokumente "Bezpečnostná rada odsudzuje pokračujúce porušovanie prímeria, najmä používanie ťažkých zbraní, zakázaných dohodami z Minska, ktoré vedú k smrti, vrátane civilistov".

 

Okrem toho, Rada vyzvala na vykonávanie dohôd o stiahnutí vojenských síl a odstraňovaní ťažkej techniky, v súlade s dohodami z Minska.
     

Všetkým stranám konfliktu sa odporúča, aby "zopakovali svoj záväzok voči mierovému procesu a vykonali všetky opatrenia dohodnuté v normandskom formáte a v rámci Tripartitnej kontaktnej skupiny s cieľom dosiahnuť rýchlejší pokrok pri vykonávaní Minských dohôd".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies