Bezpečnostná rada OSN odsúdila násilie v Kongu

NETKY.SK • 8 Marec 2018, 07:36 • 2 min
Bezpečnostná rada OSN odsúdila násilie v Kongu

NEW YORK - Bezpečnostná rada Organizácie Spojených národov (BR OSN) odsúdila násilie, ktoré uplynulý mesiac sprevádzalo protesty proti konžskému prezidentovi Josephovi Kabilovi.

slovakia

left justify in out

BR OSN takisto vyzvala všetky politické strany, aby sa zaručili za to, že plánované prezidentské voľby sa budú konať 23. decembra.

Funkčné obdobie prezidenta Kabilu sa skončilo v decembri 2016 a protesty proti jeho zotrvaniu vo funkcii si vyžiadali množstvo mŕtvych. Prezident súhlasil s tým, že ďalšie voľby sa uskutočnia v roku 2017. Vedenie volebnej komisie však vlani oznámilo, že nové voľby sa nebudú konať skôr, ako v decembri 2018.

 

img

BR OSN v stredu vyhlásila, že musia splniť všetky podmienky vyplývajúce z dohody o konaní nových volieb z decembra 2016. Medzi ne patrí aj prepustenie všetkých politických väzňov. Doteraz zaznamenali oslobodenie 25 osôb.

 

img

Vyslankyňa OSN pre Kongo Leila Zerrougui varovala pred ďalšími predvolebnými nepokojmi.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies