Bezpečnosť v uliciach Bratislavy zvýši hliadka mestskej polície na koňoch

NETKY.SK • 29 August 2015, 08:09 • 2 min
Bezpečnosť v uliciach Bratislavy zvýši hliadka mestskej polície na koňoch

BRATISLAVA – Bezpečnosť v uliciach Bratislavy zvýši už onedlho jazdecká hliadka mestskej polície. Policajti budú hliadkovať na koňoch od začiatku septembra, a to predovšetkým na nábreží Dunaja a v centre hlavného mesta. TASR o tom informovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.

slovakia

left justify in out

"Centrum mesta, ako aj nábrežie Dunaja sú frekventované lokality, preto sme sa rozhodli, že posilníme hliadku mestskej polície," konštatoval bratislavský primátor Ivo Nesrovnal. Pevne verí, že jazdecká hliadka bude nielen atraktívna, ale aj efektívnejšia. Svoju skúšobnú pochôdzku začne 1. septembra. Následne by mala byť v teréne vždy počas víkendov a sviatkov.

 

Hliadkovanie na koni je bežne zaužívané vo vyspelých svetových metropolách. Jeho výhodou je dostupnosť v menej prístupnom teréne a možný rýchly zásah.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies