Bezpečnosť summitu ASEAN v Kuala Lumpure posilnia tisíce vojakov

NETKY.SK • 19 November 2015, 10:35 • 2 min
Bezpečnosť summitu ASEAN v Kuala Lumpure posilnia tisíce vojakov

KUALA LUMPUR - V malajzijskom hlavnom meste Kuala Lumpur boli dnes rozmiestnení vojaci, ktorí budú dohliadať na priebeh dvojdňového summitu Združenia štátov juhovýchodnej Ázie (ASEAN), na ktorom sa zúčastní aj prezident USA Barack Obama alebo čínsky vodca Si Ťin-pching.

slovakia

left justify in out

V blízkosti kongresového strediska Kuala Lumpur Convention Centre, kde sa podujatie v sobotu začne, je možné zhliadnuť vojakov v plnej bojovej výzbroji. Na zaistenie bezpečnosti bude dohliadať 4500 vojakov, píše agentúra DPA.


"Približne 2000 mužov bude rozmiestnených v meste, zatiaľ čo zvyšok bude hliadkovať na strategických miestach," uviedlo velenie malajzijských ozbrojených síl. Posilnenie opatrení si vyžiadali piatkové teroristické úrady vo francúzskej metropole Paríž, ktoré si vyžiadali najmenej 130 obetí.


Popri Obamovi a Si Ťin-pchingovi sa na summite ASEAN zúčastnia aj činitelia ôsmich nečlenských krajín vrátane generálneho tajomníka OSN Pan Ki-muna, japonského premiéra Šinzóa Abeho, indického ministerského predsedu Naréndru Módího či juhokórejského premiéra Hwang Kjo-ana.


Združenie ASEAN momentálne zahŕňa Brunej, Filipíny, Kambodžu, Laos, Indonéziu, Malajziu, Mjanmarsko, Singapur, Thajsko a Vietnam, pripomína DPA.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies