Bezpečnosť prioritou Trnavčanov pred derby so Slovanom

NETKY.SK • 12 Apríl 2013, 15:20 • 2 min
Bezpečnosť prioritou Trnavčanov pred derby so Slovanom

TRNAVA - Spartak Trnava päťnásobne zvýšil počet usporiadateľov na sobotňajší duel 26. kola futbalovej Corgoň ligy so Slovanom Bratislava. V porovnaním s pôvodným plánom sa tábor trnavských fanúšikov presunie na severnú tribúnu.

slovakia

left justify in out

Z bezpečnostných dôvodov nebudú priaznivci Trnavy a Slovana na jednej tribúne, sťahovanie "andelov" klub zrealizuje napriek tomu, že severná časť Štadióna Antona Malatinského bola pre rekonštrukčné práce už dlhší čas uzavretá. "Snažili sme sa o to niekoľko dní, napokon sa to po dohode s investorom podarilo. Po zápase so Slovanom sa severná tribúna znova uzatvorí," povedal PR a event manažér Spartaka Trnava Marek Ondrejka. Klub sprístupní len polovicu hľadiska v severnej časti, teda tritisíc miest sektora B, ktorý je bližšie k turniketom na Športovej ulici. "Práve tieto turnikety budú otvorené pre vstup na severnú tribúnu. Ďalšie priestory za severnou tribúnou zostanú zatvorené a zabezpečené plotom. Aj touto cestou chceme požiadať fanúšikov o maximálnu spoluprácu, aby sme predišli zbytočným nepríjemnostiam," vysvetlil Ondrejka. Pod severnou tribúnou budú mať fanúšikovia k dispozícii občerstvenie i toalety. Na lístkoch do sektora B na severe zostalo označenie "južná tribúna", pretože ich vytlačili ešte pred rozhodnutím oddeliť priaznivcov tradičných futbalových rivalov. Miesto na severe sa ujde aj majiteľom permanentiek.

Do predaja sa dostane takmer 7-tisíc vstupeniek, kapacita štadióna v rekonštrukcii je 9-tisíc miest. "Sme presvedčení, že na derby je to dostatočný počet, očakávame totiž, že návšteva nepresiahne sedemtisíc divákov," hovorí Ondrejka. Spartak Trnava poskytol "belasým" 700 lístkov. Na južnej tribúne bude prístupný iba sektor hostí, ktorého vrchnú časť oplotili, aby sa zamedzilo prípadnému hádzaniu predmetov na Kollárovu ulicu. Trnavský klub z bezpečnostných dôvodov plotom predelil sektor G na západnej tribúne, ktorý je najbližšie k sektoru hostí. Na duel Trnava - Slovan vydali špeciálne vstupenky bez označenia presného miesta, držiteľom permanentiek patrí právo na obsadenie pôvodných miest. "Klub urobil všetko pre hladký priebeh stretnutia, dôkazom toho sú uvedené opatrenia a zvýšenie usporiadateľskej služby o päťnásobok," dodal PR manažér Spartaka. Pre zachovanie bezpečnosti bude od 13.00 do 18.00 h uzavretá Kollárova ulica, v tomto čase z nej bude vylúčená aj mestská hromadná doprava. Mesto Trnava vydalo rozhodnutie o zákaze predaja a pitia alkoholu od 10.00 h do 16.30 h v prevádzkach, ktoré sú popri trase od železničnej stanice k futbalovému Štadiónu Antona Malatinského a v jeho okolí. Radnica zákazom vyhovela žiadosti polície, ktorá sa tiež pripravuje na duel. Do ulíc podľa trnavského policajného hovorcu Michala Hanusa nasadí príslušníkov poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície vrátane pohotovostných útvarov z Trnavy, Bratislavy, Nitry a Trenčína. Z techniky bude v pohotovosti vodné delo.

Bezpečnostné opatrenia pripravuje polícia aj na utorok 16. apríla, keď sa bude hrať v Trnave odvetné semifinále Slovnaft Cupu medzi domácim Spartakom a MŠK Žilina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona