Bezpečnosť pred oslavami je zaistená ako nikdy predtým, tvrdí newyorská polícia

NETKY.SK • 31 December 2017, 08:00 • 2 min
Bezpečnosť pred oslavami je zaistená ako nikdy predtým, tvrdí newyorská polícia

NEW YORK - Detektory, betónové kvádre, kontrola tašiek - tak vyzerajú bezpečnostné opatrenia v okolí Times Square, tradičného dejiska veľkolepých osláv príchodu Nového roka.

slovakia

left justify in out

Newyorská polícia už skôr prisľúbila najväčšie bezpečnostné opatrenia, aké chystá pre silvestrovské oslavy vo svojj histórii. Policajné oddelenie najľudnatejšieho mesta USA tento týždeň oznámilo, že napriek absencii bezprostredných hrozieb nechce nič nechať na náhodu.

 

Všetci, ktorí si chcú užiť oslavy na námestí Times Square, musia prejsť cez kontroly. Nevyhnú sa napríklad detektorom kovov alebo špeciálne vycvičeným psom na hľadanie výbušnín. Na všetkých kontrolných stanovištiach budú aj policajti s detektormi rádioaktívneho žiarenia. Veľké ruksaky na novoročných oslavách nie sú povolené a malé tašky príslušníci polície prehľadajú.

 

Oblasť okolo Times Square je chránená rozmiestnenými cementovými kvádrami a nákladnými autami s pieskom. Tie by mali zamedziť možnému útoku s vozidlom. Podľa zverejnených informácií by mali byť všetky garáže v blízkom okolí Times Square uzavreté a prázdne, aby sa predišlo možnému umiestneniu bômb do áut.

 

V hoteloch vo výškových budovách sú nasadení policajní detektívi, ktorí majú zabrániť akémukoľvek útoku, ktorý by sa podobal októbrovému masakru z Las Vegas.

 

"Bude to jedna z najlepšie chránených a zabezpečených udalostí na jednom z najbezpečnejších miest na celom svete," tvrdí o vítaní Nového roka v "City" predstaviteľ newyorskej polície James O'Neill.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies