Bezpečnosť na diaľniciach a rýchlostných cestách majú zvýšiť radary

NETKY.SK • 1 August 2018, 12:43 • 2 min
Bezpečnosť na diaľniciach a rýchlostných cestách majú zvýšiť radary

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) posilňuje bezpečnostné prvky na prevádzkovaných úsekoch.

slovakia

left justify in out

So zámerom zvýšiť bezpečnosť na diaľniciach a rýchlostných cestách bude od 1. augusta podľa potreby umiestňovať 32 radarov na miestach s obmedzením v doprave. Ako NDS v stredu informovala, radary na monitorovanie rýchlosti majú za cieľ zvýšiť bezpečnosť jej zamestnancov pri ich činnostiach na diaľniciach a rýchlostných cestách, ako aj motoristov.

"Pracovníci NDS pôsobia denne priamo v teréne, či už pri štandardnej údržbe alebo pomáhajú pri zabezpečovaní mimoriadnych situácií. Každý ľudský život je nenahraditeľný, preto je našou prioritou zvyšovať bezpečnosť našich zamestnancov a všetkých motoristov," povedal prevádzkový riaditeľ NDS Branislav Sidor. "Prednedávnom sme v tejto súvislosti začali využívať nový bezpečnostný prvok v podobe mobilných výstražných prahov a ďalším z technických opatrení na zvýšenie bezpečnosti sú radary na monitorovanie rýchlosti," uviedol Sidor.

NDS predpokladá, že využívanie radarov zníži riziko dopravnej nehody v úseku obmedzenia medzi štandardne označenými stojacimi vozidlami NDS a pohybujúcimi sa vozidlami bežnej premávky. "Zariadenie zobrazí vodičovi jeho rýchlosť alebo informuje ostatných o rýchlosti prechádzajúcich vozidiel vo vzdialenosti približne sto metrov pred pracoviskom," dodal Sidor.

NDS vysúťažila 32 radarov prostredníctvom elektronického kontraktačného systému, pričom každé stredisko správy a údržby bude mať k dispozícii dva kusy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies