Bezpečnosť filmového festivalu v Cannes má pod palcom minister vnútra

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 17:13 • 2 min
Bezpečnosť filmového festivalu v Cannes má pod palcom minister vnútra

CANNES- Bezpečnosť vo francúzskom meste Cannes, kde sa v stredu začne 69. ročník medzinárodného filmového festivalu, si vzal osobne na starosť francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve, keďže Francúzsko je po novembrových teroristických útokoch v Paríži stále v stave pohotovosti, informovali dnes francúzske médiá.

slovakia

left justify in out

Očakáva sa, že desaťdňový festival (11.-22.mája) navštívi asi 45.000 ľudí vrátane filmových hviezd ako sú Isabelle Huppertová, George Clooney, Ryan Gosling, Steve Carell, Julia Robertsová, Marion Cotillardová, Sean Penn či Javier Bardem.


Festival v stredu po tretí raz otvorí nový film amerického režiséra Woodyho Allena, ktorého dej je zasadený do Hollywoodu 30. rokov 20. storočia. V snímke Café Society účinkujú napríklad Jesse Eisenberg a Kristen Stewartová.


Prezident Medzinárodného filmového festivalu (MFF) v Cannes Pierre Lescure v apríli povedal, že organizátori plánujú udržať rovnováhu medzi bezpečnosťou a voľným pohybom. O radu požiadali zahraničných protiteroristických expertov, okrem iného aj z Izraela.


Návštevníkov, ktorí pricestujú do Cannes loďou, čakajú osobitné bezpečnostné kontroly francúzskeho námorníctva, kým ich lodi povolia pristáť.


Tento rok sa namiesto o filmoch hovorilo pred festivalom najmä o tom, kto z obáv pred terorizmom svoju účasť v Cannes zruší.


Cannes navštívia každoročne dva milióny turistov, pričom veľa z nich tam cestuje práve kvôli festivalu v nádeji, že na vlastné oči uvidí niektoré z filmových hviezd a užije si festivalovú atmosféru.


V apríli si mesto vyskúšalo svoju pripravenosť na teroristický útok počas festivalu v podobe simulovaného útoku na Festivalový palác.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies