Bezodplatne previesť akcie na štát môžu ľudia už len do 30. júna

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 09:16 • 2 min
Bezodplatne previesť akcie na štát môžu ľudia už len do 30. júna

BRATISLAVA - Občania majú už len posledné dni na bezodplatný prevod bezcenných akcií na štát. Posledný termín, kedy ešte bude možné na vybraných pobočkách Slovenskej pošty prevod uskutočniť, je štvrtok 30. júna.

slovakia

left justify in out

Ako upozornil Centrálny depozitár cenných papierov (CDCP), túto možnosť by mali využiť najmä tí majitelia účtov, ktorí vlastnia cenné papiere bez hodnoty alebo len s minimálnou trhovou hodnotou. Vyhnú sa tak povinnosti každoročne uhrádzať poplatky za vedenie účtu majiteľa.

 

Väčšina majiteľov účtov s cennými papiermi bez trhovej hodnoty sú pritom starší občania a môžu nimi byť aj rodičia alebo príbuzní, ktorým účet majiteľa vedie CDCP. Či to tak naozaj je, si môžu ľudia overiť na internetovej stránke www.akciebezhodnoty.sk, kde ako identifikačný kód stačí zadať rodné číslo majiteľa účtu.

 

Hodnotu cenných papierov môže majiteľ zistiť na základe medzinárodného identifikačného čísla cenných papierov (ISIN) v dennej tlači, ktorá uverejňuje burzové informácie, u obchodníkov s cennými papiermi, na internete, ale aj na Burze cenných papierov v Bratislave.

 

Potrebné informácie sa môžu občania dozvedieť aj na telefonickej linke spoločnosti Dlhopis, ktorá realizuje bezodplatný prevod cenných papierov na štát, a to na čísle 0800 124 784.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies