Bežný účet platobnej bilancie Fínska skĺzol do deficitu

NETKY.SK • 15 Február 2017, 17:34 • 2 min
Bežný účet platobnej bilancie Fínska skĺzol do deficitu

HELSINKI - Bežný účet platobnej bilancie Fínska sa na záver minulého roka prepadol do deficitu, a to ako v medzimesačnom, tak aj v medziročnom porovnaní. Dôvodom bolo skĺznutie obchodu s tovarom z prebytku do deficitu a zároveň prehĺbenie schodku v bilancii služieb.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol fínsky štatistický úrad, v decembri zaznamenal bežný účet platobnej bilancie schodok na úrovni 0,3 miliardy eur, zatiaľ čo v predchádzajúcom mesiaci si ešte udržal prebytok 0,1 miliardy eur. Rovnaký prebytok, teda 0,1 miliardy eur, evidoval bežný účet aj v decembri predchádzajúceho roka.

 

Obchod s tovarom klesol v decembri do deficitu 305 miliónov eur, pričom v novembri bol ešte prebytkový na úrovni 4 milióny eur. Navyše, v poslednom mesiaci minulého roka sa zároveň deficit v bilancii služieb prehĺbil na 122 miliónov eur zo 114 miliónov eur v predchádzajúcom mesiaci.

 

Okrem toho prebytok účtu primárnych príjmov klesol z novembrových 383 miliónov na 271 miliónov eur. Na druhej strane, deficit účtu sekundárnych príjmov sa nezmenil a zotrval na úrovni 141 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona