Bezmäsitá nedeľa

NETKY.SK • 24 August 2014, 09:00 • 2 min
Bezmäsitá nedeľa

BRATISLAVA – Nie každý z nás potrebuje na tanieri kus mäsa. Mýty o tom, že v nedeľu má byť na obed rezeň sú dávno za nami, preto si pripravme zeleninové menu.

slovakia

left justify in out

Špargľová polievka

 

Suroviny pre 4 osoby:

700 g očistenej špargle, 5 ks očistených zemiakov, 1 syr v črievku, 1 bujón, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, petržlenovú vňať, 250 ml smotany na varenie,

 

Príprava:

1.Očistené a pokrájané zemiaky a špargľu uvaríme v slanej vode.

 

img

 

2. Pridáme syr, bujón, necháme prevrieť a ponorným mixérom rozmixujeme na jemný krém.

 

img

 

Prilejeme smotanu, ochutíme vegetou, mletým korením, necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame zdobené čerstvou petržlenovou vňaťou a opečenými krutónmi.

 

img

 

 

Vyprážaný karfiol

 

Suroviny pre 4 osoby:

1 karfiol, soľ, 3 vajíčka, 1 dcl mlieka, hladkú múku a strúhanku na ovaľovanie, olej na vyprážanie,

 

Príprava:

1. Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a chvíľu povaríme v slanej vode.  

 

img

 

 

2. Zlejeme, necháme vychladnúť a následne obalíme v múke, v rozšľahaných vajíčkach zmiešaných s mliekom a strúhanke.

 

img

 

img

 

img

 

3. Vyprážame na oleji.

 

img

 

Podávame s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona