Bežkyňa na lyžiach Johaugová vypovedala pred tribunálom: Látku som užila nevedome

NETKY.SK • 26 Január 2017, 18:34 • 2 min
Bežkyňa na lyžiach Johaugová vypovedala pred tribunálom: Látku som užila nevedome

OSLO - Právnik nórskej bežkyne na lyžiach Therese Johaugovej po dvojdňovom pojednávaní pred tribunálom Nórskej športovej konfederácie vyhlásil, že jeho zverenkyňa by nemala dostať trest napriek tomu, že porušila antidopingové pravidlá.

slovakia

left justify in out

Prípad sa zaoberá pozitívnym testom dvadsaťosemročnej hviezdy "bielej stopy", ktorá mala v krvi klostebol. Ten mala v septembri minulého roka. Podľa jej slov sa zakázaná látka nachádzala v opaľovacom kréme, ktorý použila na spálené pery a užila ju nevedome. Lekár národného tímu Fredrik Bendiksen, ktorý jej prípravok odporučil, rezignoval na svoju funkciu. "Je nepochopiteľné, že vrcholový športovec zanedbal jedno z najväčších rizík, ktoré mu hrozí," povedal žalobca Niels Kiaer, ktorý pre Johaugovú požaduje 14-mesačný trest.

 

Bendiksen i bežkyňa vypovedali, že lekár ju uistil o bezpečnosti prípravku a až potom si uvedomil, že obsahuje zakázanú látku. Omyl ho "nesmierne trápi," povedal ďalej. Johaugovej právnik chce, aby jeho klientka nedostala žiadny trest, alebo jej ho skrátili na dvanásť mesiacov. Tribunál by mal rozhodnúť do troch týždňov. Informovala agentúra dpa.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies