Bezgólový Ronaldo má viac striel ako 9 krajín na ME

NETKY.SK • 19 Jún 2016, 10:42 • 2 min
Bezgólový Ronaldo má viac striel ako 9 krajín na ME

PARÍŽ - Portugalská ofenzíva a jej hlavný protagonista Cristiano Ronaldo sú zatiaľ jedným z najväčších sklamaní majstrovstiev Európy vo futbale vo Francúzsku. Vo dvoch zápasoch proti nováčikovi z Islandu (1:1) a strelecky impotentnému Rakúsku (0:0) Portugalčania strelili len 1 gól a vydolovali 2 body.

slovakia

left justify in out

Nie je však pravda, že sa nesnažili. Práve naopak, portugalskí hráči v úvodných dvoch zápasoch ME vyprodukovali dovedna 50 streleckých pokusov. Nik v doterajšom priebehu šampionátu nevystrelil viackrát ako hráči z Iberského polstrova. Faktom však je aj to, že z 50 pokusov Portugalčanov až 17 ani nedošlo k bránke, lebo ich zblokovali brániaci súperovi hráči. "Nemôžeme sa utopiť vo vlastnej mizérii. Keď sa bavíme o našom tíme, nechcem hovoriť len negatívne o množstve šancí, ktoré sme nepremenili. Či to je neférové, že sme nestrelili z toho tlaku gól? Je to futbal, ktorý máva rôzne podoby. Verím, že to zlomíme," priznal po zápase s Rakúskom tréner Portugalska Fernando Santos.


Špeciálnou kapitolou je muž rekordov Ronaldo. V sobotu prekonal jeden už len účasťou v zápase proti Rakúsku. Bol jeho 128. v národnom drese, čím predstihol legendu Luísa Figa, ktorý sa na neho díval z hľadiska parížskeho Parku princov. Počas zápasu sa u oboch zrejme prehlbovala frustrácia z narastajúcich šancí, ale aj pretrvávajúceho bezgólového stavu. Keď sa už zdalo, že Portugalčania to zlomia po odpískaní pokutového kopu v ich prospech, Ronaldo v 79. min z bieleho bodu trafil len do žrde. A keď o šesť minút rozvlnil sieť presnou hlavičkou iba z ofsajdu, portugalská smola bola dokonaná. Hviezda Realu Madrid stále čaká na to, aby ako prvý futbalista strelil gól na štyroch záverečných turnajoch majstrovstiev Európy (rovnakú možnosť má aj Švéd Ibrahimovič, pozn.).

 

Vo dvoch zápasoch na ME 2016 mal CR7 už 20 streleckých pokusov, čo je viac ako 9 tímov spomedzi účastníkov šampionátu. Štatistici z twitterového konta OptaJoe ihneď vyrátali, že jeho nepremenený pokutový kop proti Rakúšanom je vôbec prvým neúspešným v Ronaldovom podaní na vrcholnom podujatí v riadnom hracom čase. Na druhej strane, z ostatných piatich jedenástok (okrem rozhodujúcich rozstrelov) v reprezentácii či klube nepremenil až štyri. Zaujímavo a pomerne šokujúco vyznieva aj štatistika, že obávaný kanonier La Ligy Ronaldo z 36 priamych kopov, ktoré mal možnosť zahrávať na veľkých reprezentačných akciách typu MS a ME, zatiaľ nedosiahol ani jeden gól. Na ME od roku 2004 skóroval zatiaľ 6-krát.


"Mám dôvod byť hrdý, veď som v počte reprezentačných štartov prekonal legendu Figa. Na druhej strane som trochu sklamaný, lebo som si to na trávniku predstavoval inak. Veľmi sme chceli zvíťaziť, tvrdo sme pracovali. Vysnívali sme si to inak, ale ideme ďalej," povedal Cristiano Ronaldo po zápase s Rakúskom.


Pred vyvrcholením bojov v F-skupine je Portugalsko na treťom mieste s 2 bodmi, na čele sú štvorbodoví Maďari. Práve s maďarskými futbalistami si to Portugalčania rozdajú na záver svojho vystúpenia v základnej časti ME v stredu 22. júna v Lyone (18.00 h).

Góly Cristiana Ronalda na záverečných turnajoch ME (6):
2004: 2 góly (1x v skupine proti Grécku /1:2/ a 1x v semifinále proti Holandsku /2:1/)
2008: 1 gól (1x v skupine proti Česku /3:1/)
2012: 3 góly (1x vo štvrťfinále proti Česku /1:0/, 2x v skupine proti Holandsku /2:1/)
2016: ???


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies