Bežecká séria Behaj lesmi pokračuje ďalej v znamení nádherných trás

NETKY.SK • 13 Jún 2022, 09:13 • 2 min
Bežecká séria Behaj lesmi pokračuje ďalej v znamení nádherných trás

BRATISLAVA – Druhá novinka sezóny Behaj lesmi v znamení nádherných trás a netradičného dobehu Chodníkom korunami stromov!

slovakia

left justify in out

Druhú júnovú sobotu sa v malebnej Bachledovej doline zišlo viac ako 700 bežcov, aby vybehli v ústrety lesnému dobrodružstvu na druhej novinke a zároveň tretích pretekoch sezóny Behaj lesmi 2022. Pretekári si v krásnom bežeckom počasí vyskúšali vydarené trasy vedúce po hrebeni Spišskej Magury, užili si výhľad na malebné Belianske Tatry a došli do cieľa vskutku unikátne – prebehom po známom Chodníku korunami stromov!

 

img

 

Prví si pre svoju medailu už tradične docupkali malí lišiaci, zajačikovia či veveričky v detských pretekoch Dr.Max. Na tretích pretekoch sezóny súťažilo necelých 100 detí v šiestich kategóriách a veruže ich horské prostredie vybičovalo k fantastickým výkonom. Z Bachledky si okrem športového zážitku odnášajú tričko od hlavného partnera Dr.Max, trendovú ekologickú medailu či famózne výhry v tombole.

 

img

 

Krásnou časťou programu boli charitatívne preteky VoltaRUN, ktorých finančný výťažok zo štartovného aj za každý ubehnutý kilometer pomáha seniorom zo slovenských domovov dôchodcov zakúpiť rehabilitačné a pohybové pomôcky pre seniorov. Prostredníctvom Nadácie JOJ, ktorá VoltaRUN zastrešuje, sa vybralo 2 519 €, ktoré tentoraz poslúžia zariadeniu Senior Tatry v Dolnom Smokovci.

 

Druhá novinka sézony 2022, za podpory zakladajúceho partnera Lesy Slovenskej republiky, vyvrcholila od jednej hodiny popoludní svojím hlavným programom. Šampiónom dlhšej 20-kilometrovej trasy sa stal s časom 1:21:00 hodiny Marek Lenčéš, kým medzi ženami si podobne ako v Čičmanoch ulovila víťazstvo Ivana Líšková za 1:36:23 hodiny. Lesnícku jedenástku ovládol v mužskej kategórii domáci Martin Zapalač za 45:03 minút a ako prvá žena do cieľa dobehla Zuzana Tarbajová za 54:01 minút.

 

img

 

Druhá tohtoročná novinka sezóny Behaj lesmi je úspešne za nami a tým sa celá bežecká séria prehupla do druhej polovice, v ktorej ostávajú už iba posledné dva preteky. Leto sa začne pretekmi v nádhernom prostredí na Behaj lesmi Veľká Fatra 9. 7. 022, aby následne prišiel zlatý klinec v podobe Behaj lesmi Štiavnické vrchy 20. 8. 2022. Lov štartovných čísel pokračuje na webovej stránke www.behajlesmi.sk.

 

 

Možno vás zaujme: Lovestream festival: Nový mestský typ hudobného festivalu priniesol nezabudnuteľnú hudobnú nádielku



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies