Bezdomovkyňa porodila na okraji Vatikánu, dostala od pápeža ponuku na bezplatné ubytovanie

NETKY.SK • 21 Január 2016, 09:33 • 2 min
Bezdomovkyňa porodila na okraji Vatikánu, dostala od pápeža ponuku na bezplatné ubytovanie

VATIKÁN - Bezdomovkyňa porodila v stredu ráno na rozprestretú kartónovú škatuľu hneď pri vatikánskom Námestí sv. Petra, pričom teplota bola takmer na bode mrazu. Žena neskôr dostala ponuku na ročné ubytovanie vo vatikánskej inštitúcii. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Talianska polícia uviedla, že 35-ročná Rumunka začala rodiť približne o 02.30 h na talianskom námestí, len niekoľko metrov od Vatikánu.

 

Pri pôrode dievčatka pomáhala policajtka Maria Caponeová a jej kolegovia prikryli matku i dieťa bundami. Čakali s nimi až do príchodu sanitky.

 

"Myslím, že bolo tesne nad nulou," povedala Caponeová talianskej televízii.

 

"Keď sme bábätko prikryli, znovu dostalo farbu do tváre," uviedol ďalší policajt.

 

Šéf charitatívneho úradu pápeža Františka, arcibiskup Konrad Krajewski, neskôr ženu a bábätko navštívil v nemocnici - niekoľko obytných blokov od Vatikánu - a ponúkol jej na rok bezplatné ubytovanie v byte, ktorý vlastní cirkev. Informoval o tom hovorca Svätej stolice.

 

Hovorca dodal, že Krajewski pozná ženu aj jej partnera, takisto Rumuna, lebo obaja využívajú sprchy a stravovacie služby, ktoré Vatikán začal poskytovať narastajúcemu počtu bezdomovcov v tejto časti Ríma.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies