Bezdomovec vrátil nájdené peniaze, teraz má problém s úradmi

NETKY.SK • 10 November 2013, 09:20 • 2 min
Bezdomovec vrátil nájdené peniaze, teraz má problém s úradmi

HACKENSACK - Americké úrady tvrdia, že iba dodržiavajú pravidlá.

slovakia

left justify in out

Za dobrotu na žobrotu je príslovie, dokonale sediace na bývalého amerického bezdomovca Jamesa Bradyho zo štátu New Jersey.

Brady našiel v apríli na chodníku 850 dolárov (636 eur). Nález si nenechal a odovzdal ho na polícii - a to i napriek tomu, že sám nemal strechu nad hlavou. Keďže počas zákonom stanovenej doby šiestich mesiacov sa k peniazom nikto neprihlásil, polícia peniaze vrátila Bradymu.

Ako dnes uviedla agentúra AP, mužovi medzitým miestne úrady zrušili nárok na podporu zo sociálneho programu General Assistance a z programu zdravotnej starostlivosti Medicaid, pretože daných 850 dolárov neuviedol ako svoj príjem. Úrady tvrdia, že iba dodržiavajú pravidlá.

Brady už dnes na ulici nežije, no jeho finančná situácia je stále bezútešná. Prípad od samého začiatku priťahuje pozornosť viacerých amerických médií.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies