Bezdomovec v Kalifornii mal šťastie: Prežil útok pumy

NETKY.SK • 3 Február 2014, 11:42 • 2 min
Bezdomovec v Kalifornii mal šťastie: Prežil útok pumy

PERRIS - Puma napadla, pohrýzla a poškriabala bezdomovca v južnej Kalifornii v USA, avšak poranený muž podľa všetkého útok pravdepodobne prežije. O prípade dnes informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zhruba 50-ročný muž sa v sobotu utáboril poblíž štátnej cesty pri meste Perris. Nevedel, čo na neho zaútočilo, ale jeho rany, škrabance a pohryznutia naznačujú, že išlo o pumu americkú, nazývanú aj horský lev. "Sme si zhruba na 99 percent istí, že to bola puma," povedal Patrick Foy z kalifornského úradu pre rybolov a voľne žijúcu zver. Dodal, že k tomuto záveru prišli výlučne na základe zranení obete a ich rozsahu. Podľa jeho slov má muž šťastie, že zostal nažive.

Muž sa zotavuje v nemocnici po urgentnej operácii. Strážcovia prírody po útoku nastavili v oblasti pasce. Foy povedal, že pumy sa zvyčajne po 24-48 hodinách vracajú na miesto, kde niečo usmrtili, aby sa znovu nakŕmili.

K útokom púm na človeka dochádza zriedkavo. Od roku 1986 bolo v Kalifornii 15 potvrdených útokov, z toho v troch prípadoch sa skončili smrťou človeka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies