Bezdomovec sa za vraždu ženy dostal do väzby

NETKY.SK • 29 Júl 2013, 15:29 • 2 min
Bezdomovec sa za vraždu ženy dostal do väzby

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu v Banskej Bystrici vzal do väzby 24-ročného bezdomovca Richarda T., ktorého stíhajú za vraždu 55-ročnej ženy z Hodruše-Hámrov. Vražedný útok bezdomovca na ženu sa odohral v noci na 24. júla v Mestskom parku v Banskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

Po verbálnom konflikte silne podnapitý Richard posielal ženu preč a keď videl, že spadla do kvetinového záhonu, šiel za ňou. Najprv ju zbil päsťou po hlave a kopal do hrudníka. Po tom ako prestala javiť známky života, zapálil na nej oblečenie. Napadnutá žena utrpela rôzne poranenia a popáleniny, na následky ktorých zomrela.

Obvinený bezdomovec pri rozhodovaní o väzbe odmietol k veci vypovedať, ale po zadržaní sa policajtom ku skutku priznal. Okrem iného povedal, že pred útokom pociťoval dunenie v hlave a akoby mu niečo hovorilo „choď, zabi ju, podpáľ!“ Nevedel tomuto nutkaniu zabrániť, akoby mal v sebe satana. Podľa svedkov napadnutú ženu údajne v ten deň opakovane bil.

Richard T. do svojho zadržania žil v starom lome v Kostiviarskej pri Banskej Bystrici ako bezdomovec. Dostával sociálnu dávku 62 eur mesačne. V minulosti sa liečil na psychiatrii. Vyrastal v detskom domove a údajne mu diagnostikovali epilepsiu.

Za obzvlášť závažný zločin vraždy hrozí obvinenému bezdomovcovi trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies