Bezdomovec sa vzdal všetkého, čo mal, v prospech chorých detí

NETKY.SK • 19 Jún 2018, 19:00 • 2 min
Bezdomovec sa vzdal všetkého, čo mal, v prospech chorých detí

AUCKLAND - Najväčšie srdcia majú väčšinou tí, od ktorých by sme to najmenej čakali. Dôkazom je bezdomovec Jack z novozélandského Aucklandu, ktorý sa minulý utorok vzdal všetkého jedla a všetkých vybratých peňazí v prospech neziskovej organizácie venujúcej sa podpore chorých detí, píše denník NZ Herald.

slovakia

left justify in out

Keď Roanne Hautapuová z neziskovej organizácie Ronald McDonald House minulý utorok vyberala na ulici dary na pomoc chorých detí, oslovil ju jeden z tamojších bezdomovcov. Žene sa najprv ospravedlnil, že nemôže ponúknuť veľa, ale že by napriek tomu rád pomohol. Nakoniec venoval všetko, čo v tej chvíli mal – všetky vyžobrané peniaze a jedlo.

 

„Keď mi Jack povedal, že by nám chcel niečo venovať, správala som sa trochu cynicky. Nakoniec nám však venoval nejaké sušienky a peniaze, ktoré vybral z nádoby na žobranie. Bola som ohromená a neverila vlastným očiam,“ povedala Hautapuová, píše server novinky.cz.

 

„Dojatím mi tiekli po tvári slzy. Keď som sa ho pýtala, prečo to robí, keď sám je v ťažkej situácii, odpovedal: Pretože môžem. Tak jednoduché to bolo,“ dodala.

 

Aj keď zažila už veľa dojemných okamihov, tento bol pre ňu zatiaľ úplne najsilnejší. „Nikdy som nestratila vieru v to, že existuje dobrosrdečnosť – ľudia mi to dokázali už veľakrát. Ale to, čo urobil Jack, prekonalo všetko,“ vysvetlila.

 

Bývalý 25-ročný bezdomovec Dempsey Fruean označil Jacka za „otca ulíc“. „Jack je môj pouličný otec. Keď som s priateľkou býval na ulici, vždy sa o nás s láskou staral. Často nám kupoval niečo k jedlu alebo nám požičiaval oblečenie, aby nám nebola zima. Jacka si všetci nesmierne vážia,“ povedal Fruean.

 

„Len vďaka štedrým ľuďom, ako je on, môžeme podporovať ročne vyše 3700 rodín, ktorých deti sú v nemocnici. Ďakujeme, Jack, si pre nás veľkou inšpiráciou,“ povedal Wane Howett, výkonný riaditeľ organizácie Ronald McDonald House.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona