Bezdomovec neprežil mrazivú noc na lavičke

NETKY.SK • 17 Január 2016, 10:26 • 2 min
Bezdomovec neprežil mrazivú noc na lavičke

TRNAVA - Noc s teplotou pod bodom mrazu neprežil v centre Trnavy bezdomovec.

slovakia

left justify in out

Zaspal na lavičke v Ružovom parku, ráno sa už nezobudil. Príčinou smrti bolo podľa trnavskej policajnej hovorkyne Márie Linkešovej podchladenie, cudzie zavinenie lekár vylúčil. Keďže v tomto prípade nedošlo k trestnému činu, polícia udalosť nebude ďalej vyšetrovať.


Polícia dostala informáciu o mŕtvom mužovi ráno o siedmej hodine, identifikovať ho pomohli ďalší bezdomovci. Totožnosť polícii potvrdila aj manželka nebohého, po ktorom zostalo na lavičke niekoľko osobných vecí. K úmrtiu došlo prakticky v centre mesta, len pár metrov od pešej zóny.


Ďalší bezdomovci, ktorí prišli na miesto potvrdili, že v mestskej nocľahárni pre ľudí bez domova bolo aj počas tejto noci dosť miesta. Nocľaháreň má 41 lôžok, v prípade mrazov a väčšieho záujmu o prenocovanie Stredisko sociálnej starostlivosti kapacitu operatívne zväčšuje. V meste je podľa Ingrid Huňavej z Mestského úradu v Trnave zhruba dvesto bezdomovcov, približne polovica z nich odmieta akúkoľvek pomoc.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies