Bezdomovec Branislav (31) odmieta úmysel vraždiť

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 17:53 • 2 min
Bezdomovec Branislav (31) odmieta úmysel vraždiť

BANSKÁ BYSTRICA - Výsluchom svedkov a znalcov pokračovalo dnes pred senátom Okresného súdu v Banskej Bystrici hlavné pojednávanie s 31-ročným bezdomovcom Branislavom P., ktorého prokurátor žaluje za vraždu 48-ročného matkinho druha. Branislav úmysel vraždiť popiera.

slovakia

left justify in out

Svedok Peter D., ktorého na súd priviedla policajná eskorta, uviedol, že vražedný konflikt sa stal v drevenej chatke pri mestskej časti Jakub v Banskej Bystrici v nedeľu 28. júla 2013 večer pri spoločnom popíjaní. Branislav sa dostal do hádky s otčimom Martinom B., pretože nadával jemu i jeho matke. Potom otčim začal škrtiť Branislava, ale svedok ich od seba odtrhol a šiel z chatky von. Po chvíli vyšiel do pol pása vyzlečený Branislav s nožom v ruke a opakoval, že to nechcel urobiť. Po ňom vyšiel aj krvácajúci Martin a obžalovaný mu dával prvú pomoc podľa telefonických rád zo záchrannej služby. Pomáhal aj záchranárom pri transportovaní otčima do sanitky. 

 

Znalci z odboru súdneho lekárstva zistili, že nebohý mal na sebe 21 bodných a rezných rán spôsobených kuchynským nožom. Z nich boli štyri život ohrozujúce a Martina by bola mohla zachrániť iba okamžitá operácia. Branislav i jeho otčim boli v stave ťažkej opitosti, pričom u každého zistili viac ako tri promile alkoholu. Svedok Peter vyhlásil, že nebohý bol agresívny iba keď si vypil a nikto mu vtedy nesmel odporovať. 

 

Branislav tvrdí, že nemal v úmysle otčima usmrtiť, ako mu to kladie za vinu prokurátor. Otčim ho chcel zaškrtiť a Branislav sa pred ním iba bránil. Podľa svedkov bol otčim fyzicky zdatnejší ako obžalovaný. Pojednávanie odročili a súd vypočuje autorky psychiatrického posudku. Podľa psychologičky Branislav nie je osobnosť, ktorej dominuje agresivita a má kladnú prognózu nápravy. Pretože u obžalovaného zistili závislosť na alkohole, odporúčajú ochranné liečenie ústavnou formou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona