Bezdomovcovi zmiernili trest za marenie spravodlivosti

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 16:28 • 2 min
Bezdomovcovi zmiernili trest za marenie spravodlivosti

BANSKÁ BYSTRICA – Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes zmiernil trest odňatia slobody za marenie spravodlivosti zo šiestich mesiacov na dva mesiace pre 52-ročného bezdomovca Jozefa Martinku zo Zvolena.

slovakia

left justify in out

Bezdomovca prvostupňový súd poslal do väzenia na pol roka, pretože včas nenastúpil do výkonu trestu za krádež. Na príkaz súdu Martinku potom do väzenia na osem mesiacov museli doviesť policajti.

Martinka sa na prvostupňovom pojednávaní vo Zvolene priznal, že výzvu na nástup do väzenia v decembri 2015 prevzal, ale pri svojom spôsobe života ako bezdomovec na to zabudol. Pretože v minulosti bol už dvanásťkrát súdne trestaný, súd mu uložil nepodmienečný trest. Martinka sa odvolal, pretože podľa neho šesť mesiacov „natvrdo“ je neprimerane prísny trest. Krajský súd to akceptoval a trest mu zmiernil na dva mesiace.

 Verdikt odvolacieho senátu o miernejšom treste si Martinka nevypočul, hoci na súd prišiel už hodinu pred termínom verejného zasadnutia. Pozrel si, v ktorej pojednávacej miestnosti sa uskutoční a zistil, že na zozname pojednávaní je jeho meno. Odišiel so slovami, že sa vráti, ale prišiel už iba jeho obhajca.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona