Bezdomovci môžu voliť do VÚC v okrsku, kam patrí aj sídlo miestneho úradu

NETKY.SK • 7 November 2013, 09:43 • 2 min
Bezdomovci môžu voliť do VÚC v okrsku, kam patrí aj sídlo miestneho úradu

BRATISLAVA - Bezdomovci, ktorí majú v prípade trvalého pobytu určenú len obec, môžu v sobotňajších (9. 11.) voľbách do VÚC voliť vo volebnom okrsku, do územia ktorého patrí ulica, kde sídli miestny, alebo obecný úrad. V hlavnom meste môže potenciálne prísť najviac voličov z radov bezdomovcov v Petržalke.

slovakia

left justify in out

"V našej mestskej časti evidujeme približne 1500 bezdomovcov," uviedla pre TASR tlačová tajomníčka petržalského úradu Michaela Platznerová. Pri predchádzajúcich voľbách do VÚC podľa jej informácií využilo volebné právo iba desať bezdomovcov, ich výrazná účasť sa nepredpokladá ani teraz. "V každom prípade môžu voliť v rámci 39. volebného okrsku na ZŠ Dudova," dodala Platznerová.

V bratislavskom Starom Meste môžu bezdomovci voliť vo volebnej miestnosti na gymnáziu na Grösslingovej ulici, v rámci deviateho volebného okrsku. "Využiť túto možnosť môže približne 600 bezdomovcov," uviedla hovorkyňa Starého Mesta Alexandra Obuchová.

Bratislavské Nové Mesto eviduje podľa hovorcu mestskej časti Mareka Tettingera takmer 400 bezdomovcov, voliť môžu na ZŠ Za kasárňou, kde je volebná miestnosť pre volebný okrsok č. 1.

V Karlovej Vsi je podľa prednostu tamojšieho úradu Rastislava Velčeka približne 300 ľudí s trvalým pobytom evidovaným na obec. "Títo môžu odvoliť v objekte Spojenej školy Sv. Františka z Assisi na Karloveskej ulici.

Voľby do VÚC sa uskutočnia v sobotu 9. novembra. Volebné miestnosti budú otvorené od 07.00 do 22.00 h. V jednotlivých samosprávnych krajoch kandiduje na post predsedu VÚC 66 uchádzačov, do zastupiteľstiev VÚC na miesta poslancov sa usiluje dostať 2757 kandidátov. V Bratislavskom samosprávnom kraji je 12 kandidátov na predsedu a 292 kandidátov na poslancov BSK.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona