Bezdomovca za krádež elektriny poslali do väzenia

NETKY.SK • 14 December 2016, 15:05 • 2 min
Bezdomovca za krádež elektriny poslali do väzenia

BANSKÁ BYSTRICA – Trest 20 mesiacov odňatia slobody nepodmienečne za opakovanú krádež elektrickej energie potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 47-ročného viackrát trestaného bezdomovca Miroslava Dubinu z obce Vyhne.

slovakia

left justify in out

Dubinu odsúdili za neoprávnený odber elektrickej energie v dvoch prípadoch. Najprv to bolo koncom roku 2014 a v rovnakom období aj v roku 2015. Dubina býval v pivnici obytného domu číslo 509 vo Vyhniach a energiu získal napojením kábla do poistkovej skrine v budove. V druhom prípade sa napojil na rozvodnú skriňu na vonkajšej stene bytovky a kábel zviedol cez okienko do pivničných priestorov, kde prebýval. Obomi krádežami spôsobil distribučnej spoločnosti Stredoslovenskej energetiky celkovú škodu bezmála 790 eur.


Bezdomovec sa ku krádežiam elektriny priznal, ale odvolal sa proti trestu, ktorý považoval za neprimerane prísny. Krajský súd Dubinovi nevyhovel nielen vzhľadom na opakované krádeže energie, ale i jeho kriminálnu minulosť. Dubina bol doteraz osemkrát súdne trestaný, z toho tri razy v cudzine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies