Bezcitný europoslanec Le Pen: Problémy tretieho sveta vyrieši ebola

NETKY.SK • 22 Máj 2014, 16:28 • 2 min
Bezcitný europoslanec Le Pen: Problémy tretieho sveta vyrieši ebola

PARÍŽ - Zakladateľ francúzskeho populistického hnutia Národný front (FN) a jeho čestný predseda Jean-Marie Le Pen nezvyčajne tvrdo zaútočil na ľudí žijúcich v takzvaných krajinách tretieho sveta.

slovakia

left justify in out

Urobil tak v rámci kampane pred voľbami do Európskeho parlamentu, ktoré sú vo Francúzsku aj v ďalších 21 krajinách Európskej únie naplánované na nedeľu. Podľa otca súčasnej líderky FN Marine Le Penovej by problém "v priebehu troch mesiacov" vyriešila "ebola". "Vo svete je demografický boom... Pani ebola môže problém vyriešiť za tri mesiace," povedal podľa Le Pen na zhromaždení v Marseilles podľa denníka Daily Telegraph.

 

Ebola je jedným z najobávanejších vírusových ochorení na svete, keďže sa prakticky nedá liečiť a neexistuje proti nej účinná očkovacia látka. Po nedávnom šírení eboly v africkej Guinei zomrelo 83 ľudí. Išlo o prvý výskyt smrtiacej choroby v západnej Afrike za posledných 20 rokov. 

 

Le Pen napriek pokročilému veku 86 rokov kandiduje do Európskeho parlamentu, ktorého je v súčasnosti členom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona