Bezcitný chovateľ: V dome mal viac než 400 zvierat o ktoré sa poriadne nestaral

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 10:37 • 2 min
Bezcitný chovateľ: V dome mal viac než 400 zvierat o ktoré sa poriadne nestaral

BRATISLAVA - Z domu istého Garyho Grubera v mestečku Bellmore na Long Islande v americkom štáte New Yorku úrady v utorok zachránili vyše 400 zvierat, z ktorých väčšina žila v klietkach vo vlastných výkaloch.

slovakia

left justify in out

Medzi zachránenými živočíchmi bolo viac než 250 vtákov, vyše 150 vodných korytnačiek, štyri ďalšie plazy a viacero rôznych cicavcov ako napríklad skunk, králiky, činčily, vakoveverice a svište. Z rovnakého domu pritom vlani v auguste úrady odviezli mladého aligátora.

 


Na zvieratá v Gruberovom dome úrady upozornili susedia, ktorí sa sťažovali na hluk a zápach. V utorok preto do jeho domu prišli pracovníci organizácie Nassau County Society for the Prevention of Cruelty to Animals (NCSPCA), ktorým trvalo osem hodín, kým všetky spomínané živočíchy z domu vyniesli. Záchrannú akciu pomenovali Operácia Noemova archa. "Zvieratá tam žili v klietkach plných výkalov. Ten zápach bol neznesiteľný, museli sme pootvárať všetky okná. Boli to podmienky, v akých by ste nechceli žiť, a našou zodpovednosťou je, aby v nich nežili ani zvieratá," uviedol Gary Rogers z NCSPCA. Gruberovi, ktorému dovolili ponechať si mačky a psy, teraz hrozí obvinenie z týrania zvierat. Jeho právnik Nathan DeCorpo vyhlásil, že Gruberovi nosili zvieratá jeho klienti, aby sa uňho uzdravili, avšak jeho vlastný zdravotný stav sa zhoršil, a tak sa o ne nemohol poriadne starať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies