Bezák by mal od novembra pôsobiť v Taliansku

NETKY.SK • 5 Október 2013, 08:59 • 2 min
Bezák by mal od novembra pôsobiť v Taliansku

BRATISLAVA – Odvolaný trnavský arcibiskup Róbert Bezák by mal v novembri odísť pôsobiť do Talianska. Agentúre SITA to povedal jeho brat Jozef. Podľa informácií agentúry SITA by mal Bezák pôsobiť v talianskom Busollengu neďaleko Verony v kláštore rehole redemptoristov, ktorej je členom. Redemptoristi tam spravujú Sanktuárium Márie ustavičnej pomoci.

slovakia

left justify in out

Svätý Otec Benedikt XVI. odvolal v júli 2012 trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka, pretože chcel obnoviť medzi slovenskými biskupmi účinnú kolegialitu a usporiadané pastoračné riadenie v Trnavskej arcidiecéze, v autentickom duchu II. vatikánskeho koncilu. Napísal to v liste, ktorý 18. októbra pápež 2012 poslal predsedovi Konferencie biskupov Slovenska Stanislavovi Zvolenskému. „Starostlivo a vecne som sa oboznámil s vážnou a znepokojujúcou situáciou a po dlhej modlitbe nemohol som sa vyhnúť povinnosti, vyplývajúcej z lásky, obnoviť medzi vami účinnú kolegialitu a usporiadané pastoračné riadenie v trnavskej arcidiecéze, v autentickom duchu II. vatikánskeho koncilu, ktorého 50. výročie otvorenia si pripomíname práve v tomto roku,“ napísal v liste vtedajší pápež. 

Benedikt XVI. 2. júla 2012 odvolal arcibiskupa Róberta Bezáka z pastoračného riadenia Trnavskej arcidiecézy. Rozhodol sa tak na základe apoštolskej vizitácie, ktorá sa uskutočnila 22. januára až 1. februára 2012. Za trnavského arcibiskupa bol 52-ročný Bezák menovaný 18. apríla 2009 a vysvätený 6. júna. Vo funkcii vystriedal Jána Sokola. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies