Bez zdravého stravovania nebudete zdraví!

NETKY.SK • 24 Február 2014, 15:00 • 2 min
Bez zdravého stravovania nebudete zdraví!

Ľudia si však často kladú otázku ako zdravé stravovanie vyzerá. Zdravé stravovanie je jedným zo základných predpokladov k tomu, aby ste boli zdraví a cítili sa fyzicky i duševne dobre. Ľudia si však často kladú otázku, ako zdravé stravovanie vlastne vyzerá.

slovakia

left justify in out

My v Norbi Update hovoríme, že základom každej stravy by mali byť kvalitné potraviny, ich pestrosť a konzumácia síce v menších, ale v pravidelných dávkach a

intervaloch.


Vyberajte si smelo z našich výrobkov. Sú to skutočne kvalitné suroviny, z ktorých dokážete pripraviť plnohodnotné jedlá. Stravovanie je však veľmi individuálna vec a rady odborníkov sú vždy len v teoretickej rovine a v rovine odporúčaní. Každý človek je veľmi individuálny, a preto treba ku každému pristupovať inak. V prípade, že ste sa rozhodli pre zdravú stravu, popremýšľajte nad svojimi aktivitami a celodennou prácou. Tomuto vášmu dennému programu, koníčkom či aktivitám môžete prispôsobiť stravovanie.

 

Na začiatku to možno vyzerá zložito, treba však nájsť systém, vďaka ktorému nebudete pociťovať hlad, vaše telo bude dostávať neustále dostatok živín, látok, minerálov avitamínov, zatiaľ čo vy budete plní energie a schopní neustále pracovať, či venovať sa vášmu hobby.

 

V Norbi Update upozorňujeme na nebezpečné účinky priemyselného cukru, múky či škrobu vo všetkých podobách, v akých ich poznáme. Všetky menované zložky sa nachádzajú v bežných potravinách v príliš veľkom množstve a v podobe, ktorá je pre naše telo a organizmus škodlivá. Produkty, ktoré vám ponúkame v našich obchodoch, sú možno na pohľad rovnaké alebo podobné, avšak obsahom sú oveľa lepšie a prijateľnejšie pre organizmus. Väčšina ľudí si myslí, že zo stravy treba pri chudnutí absolútne vylúčiť tuk. Ten je však veľmi dôležitý pre organizmus, okrem iného, pomocou neho sa dokážu niektoré vitamíny vstrebávať a byť tak pre vaše telo užitočné. Tuk sa nedá len tak vylúčiť z jedálneho lístka, na prípravu jedál ho jednoducho potrebujete. Na rozdiel od priemyselného cukru, ktorý keď vysadíte z vašej stravy, dosiahnete len to, že budete žiť zdravšie! Je však rozdiel, aktuk konzumujete vo veľkých množstvách a neustále. V primeraných množstvách je prijateľný, a dokonca organizmu prospieva. Ak hovoríme o tuku, je dobré zameniť klasický tuk za olivový alebo kokosový olej.

 

Používajte rôzne druhy olejov, z rôznych semien napr. ľanový, konopný, hroznový,... Strava sa nezaobíde bez soli. Tá je aj v skutočnosti nad zlato, avšak netreba to s jej prítomnosťou a množstvom v jedlách preháňať. Zvýšený príjem soli dokáže spôsobiť choroby a ťažkosti, z ktorých sa len veľmi ťažko dokážete liečiť. Okrem toho je dobré svoj jedálny lístok obohatiť aj (pre mnohých) tak neznáme suroviny ako sú ryby. Tie len zriedka zamieňame za mäso, ktoré je našou každodennou stravou a v takomto množstve je až škodlivé, avšak ryby a rybí tuk sú určite dobrou zmenou a doplnením stravy ako takej.

 

Oveľa horšie je to však s čokoládkami a bonbónmi, ktorých si doprajeme až-až. Cukor, respektíve hlad po niečom sladkom, sa dá zahnať dobrým ovocím, ktoré vám poskytne ešte ďalšie vitamíny a rozmanité potrebné látky. Ovocie vás aj zasýti a je oveľa lepšou náhradou za sladké jedlo ako lacné čokolády a sladkosti zo supermarketov. Ovocie a zelenina by sa mali konzumovať surové, nie príliš dlho varené a tepelne spracovávané a hlavne pravidelne. 


Viac sa dozviete TU!


Ing. Ivan Gallo
špecialista na zdravé stravovanie




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona