Bez elektriny je ešte viac ako päťtisíc odberných miest

NETKY.SK • 11 Marec 2019, 16:35 • 2 min
Bez elektriny je ešte viac ako päťtisíc odberných miest

BRATISLAVA - Energetikom zo Stredoslovenskej distribučnej (SSD) sa podarilo odstrániť viacero porúch na vedeniach vysokého napätia a obnoviť dodávky elektriny pre tisícky domácností.

slovakia

left justify in out

Bez prúdu však ešte stále zostáva viac ako päťtisíc odberných miest. „Najviac postihnutými obcami sú Oravská Lesná, Zákamenné a Krušetnica, kde je bez napájania 70 trafostaníc. Elektrinu nemá zhruba tritisíc odberateľov. V tejto oblasti sa poškodili tri úseky vedenia vysokého napätia. Mimo prevádzky je aj 26 trafostaníc v obciach Rapovce a Lipovany v okrese Lučenec a tiež 29 trafostaníc v okrese Brezno. Bez prúdu sú tu stovky domácností," informoval hovorca SSD Miroslav Gejdoš.

 

img


Pracovníci SSD sa budú snažiť pripojiť všetkých odberateľov ešte do zotmenia. Na mnohých miestach však prší a blatistý terén znemožňuje prístup údržbárskym vozidlám. Podľa Gejdoša nie je vylúčené, že nejaké poruchy ešte pribudnú.

Po extrémne veternej noci bolo ráno na strednom Slovensku bez elektriny viac ako 17-tisíc odberateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies