Beyoncé predala milión kópií nového albumu

NETKY.SK • 19 December 2013, 15:30 • 2 min
Beyoncé predala milión kópií nového albumu

USA - Najpredávanejší album v histórii portálu iTunes dosiahol ďalší úspech.

slovakia

left justify in out

Americká speváčka Beyoncé predala za necelý týždeň milión digitálnych kópií svojej najnovšej, piatej štúdiovky. Informoval o tom americký portál The Huffington Post odvolávajúc sa na nemenovaný zdroj. Eponymný album známej speváčky vyšiel neočakávane v piatok 13. decembra, pričom len počas troch dní sa z neho predalo 828 773 kópií. Album je momentálne dostupný iba na portáli iTunes, vo fyzickej podobe vyjde 20. decembra.

Štúdiovka obsahuje 14 piesní a 17 videoklipov, ktoré režírovali napríklad Detail, Jake Nava, Hype Williams, Terry Richardson, Melina Matsoukas, Jonas Akerlund, Ricky Saiz, Pierre Debusschere, @lilinternet, Francesco Carrozzini, Ed Burke, Bill Kirstein alebo Todd Tourso. Klipy vznikli ku všetkým skladbám na albume, tracklist okrem toho obsahuje aj videá k piesňam Ghost, Yoncé a Grown Woman, ktoré sa v audioverzii na nahrávke nenachádzajú. Ako hostia sa na novinke predstavili speváčkin manžel Jay Z a tiež ich dcéra Blue Ivy, ďalej Drake, Frank Ocean a Chimamanda Ngozi Adichie. Ako producenti a textári sa na albume podieľali napríklad Sia, Justin Timberlake, Pharrell, Timbaland, Miguel, Noah "40" Shebib, Hit-Boy alebo The-Dream. 

Tridsaťdvaročná Beyoncé Giselle Knowles-Carter začala hudobnú kariéru v roku 1997 ako členka skupiny Destiny's Child, neskôr sa vydala na sólovú dráhu. Pred spomínanou eponymnou piatou sólovkou vydala albumy Dangerously In Love (2003), B'Day (2006), I Am... Sasha Fierce (2008) a 4 (2011), pričom so všetkými dobyla americký rebríček Billboard 200. Jedna z najlepšie zarábajúcich interpretiek na svete získala už 17 cien Grammy, tri z nich ešte ako členka Destiny's Child, ostatné ako sólová speváčka. 

Informácie pochádzajú z webstránky www.huffingtonpost.com a archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies