Beyoncé ponúkla v Bratislave veľkolepú šou plnú hitov

NETKY.SK • 20 Apríl 2013, 09:14 • 2 min
Beyoncé ponúkla v Bratislave veľkolepú šou plnú hitov

BRATISLAVA - Americká speváčka Beyoncé Knowles sa 19. apríla po prvý raz predstavila na Slovensku. Bratislava bola jej treťou zastávkou na turné s názvom The Mrs. Carter Show, v rámci ktorého navštívi viac ako štyridsať krajín.

slovakia

left justify in out

Hoci na niektorých z nasledujúcich koncertov majú dostať priestor aj predkapely, v metropole Slovenska si zaplnený Zimný štadión Ondreja Nepelu musel vystačiť s piesňami zo záznamu a niekoľkými reklamami. Samotná Beyoncé sa na pódium postavila až pätnásť minút po deviatej a po krátkom úvodnom videu ponúkla svojim fanúšikom skladbu Run the World (Girls). 

V duchu názvu tejto piesne sa niesla takmer celá pódiová šou speváčky, keďže jej kapelu a až na dve výnimky aj tanečný sprievod, tvorili výhradne ženy. Koncert však okrem toho dotvárali početné pyrotechnické efekty a najmä veľkoplošné projekcie, ktoré Beyoncé využívala primárne na striedanie svojej garderóby. "Máte krásnu krajinu! Ďakujeme, že ste nás tu dnes privítali," uviedla speváčka hneď na začiatku vystúpenia a prítomným ponúkla skladby End of Time a Flaws and All. Takmer hneď na to zaznel v neštandardnom aranžmáne hit If I Were a Boy, v ktorom Beyoncé použila úryvky z textu a melódie Bittersweet Symphony od anglickej formácie The Verve. 

V rámci vizuálne bohatej šou však vynikli aj piesne Party, Freakum Dress či Schoolin' Life. Poslednú z uvedených pritom 31-ročná popová diva označila za jednu z najobľúbenejších skladieb jej fanúšikov a fanúšičiek. Tí slovenskí sa mohli okrem toho tešiť aj z častej komunikácie a možnosti interakcie s Beyoncé. Počas koncertu si však na svoje prišli aj diváci stojaci v druhej polovici hľadiska, kde sa nachádzalo ďalšie pódium. Naň sa speváčka presunula ponad ich hlavy a odspievala štvoricu skladieb Irreplaceable, Resentment, Love on Top a Survivor. 

Záver bezmála dve hodiny trvajúceho koncertu patril hitom ako Crazy in Love či Single Ladies (Put a Ring on It). Prítomných však príjemne prekvapil najmä úryvok zo skladby I Will Always Love You od Dolly Parton, ktorá je však známa najmä vďaka Whitney Houston. Beyoncé následne plynule prešla do interpretácie piesne Halo a svoje prvé vystúpenie na Slovensku zavŕšila niekoľkominútovým ďakovaním všetkým fanúšikom a ľuďom, ktorí sa podieľajú na jej aktuálnom turné. 

Beyoncé sa v rámci The Mrs. Carter Show World Tour ešte predstaví v Amsterdame, Paríži, Londýne, Dubline, Miláne, Berlíne, ale aj v Osle, Štokholme a ďalších mestách. Následne sa koncom júna presunie do Severnej Ameriky, kde bude turné pokračovať. Jeho názov poukazuje na speváčkinu svadbu s rapperom Shawnom "Jay-Z" Carterom, s ktorým má ročnú dcérku Blue Ivy. 

Beyoncé začala svoju hudobnú kariéru v roku 1997 ako členka skupiny Destiny's Child, neskôr sa vydala na sólovú dráhu. Na svojom konte má štyri sólové štúdiovky - Dangerously In Love (2003), B'Day (2006), I Am... Sasha Fierce (2008) a 4 (2011), pričom so všetkými dobyla americký rebríček Billboard 200. Jedna z najlepšie zarábajúcich interpretiek na svete má na konte už 17 cien Grammy, pričom tri z nich získala ešte ako členka Destiny's Child, ostatné ako sólová speváčka. 

Setlist koncertu Beyoncé v Bratislave (19. apríl 2013): 
I Been On (Intro) 
Run the World (Girls) 
End of Time 
Flaws and All 
You Are a Queen (Interlude) 
If I Were a Boy/Bittersweet Symphony 
Get Me Bodied 
Baby Boy 
Diva 
Naughty Girl (Interlude) 
Naughty Girl 
Party 
Dance for You 
Express Yourself (Interlude) 
Freakum Dress 
Interlude 
I Care 
I Miss You 
Schoolin' Life 
Why Don't You Love Me 
Interlude 
1+1 
Irreplaceable 
Resentment 
Love on Top 
Survivor 
Countdown (Interlude) 
Crazy in Love 
Single Ladies (Put a Ring on It) 
I Was Here (Interlude) 
I Will Always Love You/Halo 
Green Light (Outro)




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona