Beyoncé má na krku obvinenie: Hit XO údajne ukradla od amatérskeho speváka!

NETKY.SK • 6 November 2014, 14:47 • 2 min
Beyoncé má na krku obvinenie: Hit XO údajne ukradla od amatérskeho speváka!

NEW YORK - Americká speváčka Beyoncé čelí žalobe za porušenie autorských práv. Tridsaťtriročnú niekdajšiu členku skupiny Destiny's Child zažaloval spevák Ahmad Javon Lane, ktorý tvrdí, že speváčkina pieseň XO je plagiátom jeho skladby XOXO.

slovakia

left justify in out

Lane v žalobe uviedol, že svoju pieseň pustil inému nemenovanému spevákovi, ktorý spolupracoval s Beyoncé ako sprievodný vokalista. Tá sa následne o skladbe dozvedela a použila ju na svoju eponymnú štúdiovku, ktorú vydala vlani v decembri. Lane teraz žiada ako odškodné minimálne tri milióny dolárov (v prepočte približne 2,4 milióna eur).

 

Beyoncé - XO

 

 

Javon - XOXO

 

 

Beyoncé Giselle Knowles-Carter začala hudobnú kariéru v 90. rokoch minulého storočia ako členka spomínanej skupiny Destiny's Child, neskôr sa vydala na sólovú dráhu. Vydala albumy Dangerously In Love (2003), B'Day (2006), I Am... Sasha Fierce (2008), 4 (2011) a Beyoncé (2013), pričom so všetkými dobyla americký rebríček Billboard 200. Jedna z najlepšie zarábajúcich interpretiek na svete získala už 17 cien Grammy, tri z nich ešte ako členka Destiny's Child, ostatné ako sólová interpretka. Jej manželom je od roku 2008 rapper Jay Z, s ktorým má dcéru Blue Ivy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona