Beyoncé čelí žalobe za plagiátorstvo

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 12:20 • 2 min
Beyoncé čelí žalobe za plagiátorstvo

LOS ANGELES - Americká speváčka a herečka Beyoncé čelí žalobe za údajné plagiátorstvo. Filmár Matthew Fulks tvrdí, že sa upútavka na interpretkinu najnovšiu štúdiovku Lemonade (2016) výrazne podobá na jeho krátky film Palinoia z roku 2014.

slovakia

left justify in out

Fulks v žalobe, ktorú podal aj na vydavateľstvá Sony Music, Columbia Records a filmové štúdiá Parkwood Entertainment, uvádza približne desať paralel ako napríklad scény s grafitmi a ľuďmi so sklonenými hlavami, osoby v červenom svetle so zatemnenými očami či záhadné postavy.

 

 


Filmár tiež tvrdí, že label Columbia Records sa dostal k jeho snímke vlani v júli, pričom nakrúcanie vizuálov k albumu Lemonade sa začalo až koncom roka. Fulks poslal film výkonnému riaditeľovi vydavateľstva Bryanovi Younceovi po tom, ako ho Younce oslovil na spoluprácu na videoklipe pre duo MS MR. Režisér požaduje finančnú kompenzáciu adekvátnu využitiu jeho diela, čo zahŕňa predovšetkým podiel z predaja nahrávky. Tridsaťštyriročná interpretka rovnako ako menované spoločnosti sa k žalobe zatiaľ nevyjadrili.


Beyoncé Giselle Knowles-Carter začala hudobnú kariéru v 90. rokoch minulého storočia ako členka skupiny Destiny's Child, s ktorou má na konte štyri štúdiovky, no neskôr sa vydala na sólovú dráhu. Ako sólistka uviedla na trh albumy Dangerously In Love (2003), B'Day (2006), I Am... Sasha Fierce (2008), 4 (2011), Beyoncé (2013) a spomínaný Lemonade. Jedna z najlepšie zarábajúcich interpretiek na svete získala už 20 cien Grammy, tri z nich ešte ako členka Destiny's Child, ostatné ako sólová interpretka. Ako herečka sa predstavila napríklad v snímkach Austin Powers v Zlatom úde (2002), Pokušenie (2003), Ružový panter (2006), Dreamgirls (2006), Cadillac Records (2008) či Posadnutá (2009). Jej manželom je rapper Jay Z, s ktorým má dcéru Blue Ivy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies