Beyoncé bez ohlásenia vydala nový album

NETKY.SK • 13 December 2013, 08:54 • 2 min
Beyoncé bez ohlásenia vydala nový album

LOS ANGELES - Americká speváčka Beyoncé v noci zo štvrtka na piatok neočakávane vydala svoj piaty štúdiový album. Nahrávka s jednoduchým názvom Beyoncé je momentálne dostupná iba na portáli iTunes, pričom vo fyzickej podobe by mala vyjsť o týždeň.

slovakia

left justify in out

Album obsahuje 14 piesní a 17 videoklipov, ktoré režírovali napríklad Detail, Jake Nava, Hype Williams, Terry Richardson, Melina Matsoukas, Jonas Akerlund, Ricky Saiz, Pierre Debusschere, @lilinternet, Francesco Carrozzini, Ed Burke, Bill Kirstein alebo Todd Tourso. Klipy vznikli ku všetkým skladbám na albume, tracklist okrem toho obsahuje aj videá k piesňam Ghost, Yoncé a Grown Woman, ktoré sa v audioverzii na nahrávke nenachádzajú. Ako hostia sa na novinke predstavili speváčkin manžel Jay Z a tiež ich dcéra Blue Ivy, ďalej Drake, Frank Ocean a Chimamanda Ngozi Adichie. Ako producenti a textári sa na albume podieľali napríklad Sia, Justin Timberlake, Pharrell, Timbaland, Miguel, Noah "40" Shebib, Hit-Boy alebo The-Dream. 

Tridsaťdvaročná Beyoncé Giselle Knowles-Carter začala hudobnú kariéru v roku 1997 ako členka skupiny Destiny's Child, neskôr sa vydala na sólovú dráhu. Pred spomínanou eponymnou piatou sólovkou vydala albumy Dangerously In Love (2003), B'Day (2006), I Am... Sasha Fierce (2008) a 4 (2011), pričom so všetkými dobyla americký rebríček Billboard 200. Jedna z najlepšie zarábajúcich interpretiek na svete získala už 17 cien Grammy, pričom tri z nich ešte ako členka Destiny's Child, ostatné ako sólová speváčka. 

Informácie pochádzajú z webstránky www.billboard.com a archívu agentúry SITA. 

Tracklist albumu Beyoncé - Beyoncé: 
01 Pretty Hurts 
02 Haunted 
03 Drunk In Love f. Jay Z 
04 Blow 
05 No Angel 
06 Partition 
07 Jealous 
08 Rocket 
09 Mine f. Drake 
10 XO 
11 Flawless f. Chimamanda Ngozi Adiche 
12 Superpower f. Frank Ocean 
13 Heaven 
14 Blue f. Blue Ivy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona