Beyoncé a Jay-Z navštívili Kubu: Mali povolenie od amerických úradov

NETKY.SK • 10 Apríl 2013, 10:53 • 2 min
Beyoncé a Jay-Z navštívili Kubu: Mali povolenie od amerických úradov

MIAMI - Cesta americkej R&B speváčky Beyoncé a jej manžela, rapera Jay-Z, na Kubu sa uskutočnila v rámci výmeny v oblasti vzdelávania. Oznámilo to dnes americké ministerstvo financií.

slovakia

left justify in out

Rezort financií spresnil, že známy manželský pár vycestoval na Kubu na základe povolenia Úradu pre kontrolu zahraničných aktív v záujme podpory priamych kontaktov Američanov s radovými Kubáncami.

Tlačové agentúry počas víkendu informovali, že Beyoncé a Jay-Z oslavovali minulý týždeň v Havane piate výročie svojej svadby.

Ministerstvo financií svojím oficiálnym vyhlásením reagovalo na list, ktorý mu zaslala republikánska kongresmanka za Floridu Ileana Ros-Lehtinenová.

Ros-Lehtinenová spoločne s kolegom Mariom Diaz-Balartom, ktorý tiež v Kongrese zastupuje voličov zo štátu Florida, kde žijú aj kubánski emigranti, počas víkendu vyjadrili znepokojenie, že návšteva Beyoncé na Kube sa uskutočňuje bez povolenia amerických úradov, preto oficiálne požiadali o jej objasnenie. Kongresmani v liste napísali, že režim Castrovcov americké hviezdy využil na propagandistické ciele.

Dlhé roky platné embargo nedovoľuje bežným Američanom vycestovať na Kubu bez povolenia vlády, aj keď vláda prezidenta Baracka Obamu reštrikcie uvoľnila pre zástupcov vedeckých a kultúrnych kruhov, náboženských hodnostárov a novinárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona