Betlehemské svetlo už svieti v Primaciálnom paláci

NETKY.SK • 18 December 2015, 18:51 • 2 min
Betlehemské svetlo už svieti v Primaciálnom paláci

BRATISLAVA - Betlehemské svetlo, symbol pokoja a mieru z Betlehema, doručili dnes slovenskí skauti z bratislavského Ružinova do Primaciálneho paláca, kde ho prevzal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa primátora hlavného mesta SR Bratislavy Ivana Skokanová, oddnes si tak Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta môžu v podbrání Primaciálneho paláca odpáliť svetielko s tichým prianím pokoja a mieru až do soboty 26. decembra do 22:00. Ako prvý prijal Betlehemské svetlo prezident SR Andrej Kiska, pričom je to už 26-krát, čo Betlehemské svetlo svieti aj na Slovensku.


Plamienok Betlehemského svetla sa každoročne pred Vianocami odpaľuje z plamienka horiaceho v Bazilike Narodenia Pána v Betleheme. Plameň Betlehemského svetla roznášajú skauti do miest a obcí po celej Európe a tiež do niekoľkých amerických krajín. Väčšinou býva najskôr letecky dopravené do Viedne, odkiaľ sa ďalej šíri väčšinou po železnici. Slovenskí skauti vynášajú každoročne Betlehemské svetlo dokonca aj na Lomnický štít.


„Som rád, že Betlehemské svetlo ako symbol pokoja a radosti prišlo aj k nám do Primaciálneho paláca a pevne verím, že si Bratislavčania či návštevníci mesta prídu tento symbol Vianoc prevziať aj do svojich domovov,“ povedal Nesrovnal.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies