Betlehemské svetlo už svieti aj v Dúbravke

NETKY.SK • 20 December 2015, 14:26 • 2 min
Betlehemské svetlo už svieti aj v Dúbravke

BRATISLAVA - Betlehemského svetlo - symbol pokoja a mieru - svieti už aj v bratislavskej mestskej časti Dúbravka. Do miestneho Kostola Ducha Svätého ho dnes priniesli dúbravskí skauti 11. zboru Biele delfíny. Svetielko si od nich odpálil aj starosta Dúbravky Martin Zaťovič, aby tak odkaz šíril ďalej. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová.

slovakia

left justify in out

Betlehemské svetlo si môžu Dúbravčania odpáliť v Dome kultúry Dúbravka a v úradných hodinách aj na miestnom úrade na Žatevnej 2. Svetielko dúbravskí skauti strážia aj vo svojej klubovni na Agátovej ulici. "Dúbravčania môžu prísť a svetielko si s tichým prianím pokoja a mieru vziať k sebe domov alebo roznášať svojim blízkym," dodal starosta Zaťovič.


Plamienok Betlehemského svetla sa každoročne pred Vianocami odpaľuje z plamienka horiaceho v Bazilike Narodenia Pána v Betleheme. Plameň Betlehemského svetla roznášajú skauti do miest a obcí po celej Európe a aj do niekoľkých amerických krajín. Väčšinou býva najskôr letecky dopravené do Viedne a odtiaľ putuje ďalej po železnici. Slovenskí skauti vynášajú Betlehemské svetlo napríklad aj na Lomnický štít. Ako prvý na Slovensku prijal od skautov Betlehemské svetlo prezident Andrej Kiska. Posolstvo Betlehemského svetla spája každoročne všetkých ľudí dobrej vôle a je neodmysliteľnou súčasťou pokoja vianočných sviatkov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies