Betlehemské svetlo horí aj v ľadovom dóme

NETKY.SK • 21 December 2015, 10:27 • 2 min
Betlehemské svetlo horí aj v ľadovom dóme

POPRAD – Betlehemské svetlo horí od nedele 20. decembra aj na Hrebienku vo Vysokých Tatrách, kam ho priniesli slovenskí skauti.

slovakia

left justify in out

„Plamienok z miesta narodenia Ježiša Krista teraz nájdu záujemcovia v Tatranskom ľadovom dóme.  Betlehemské svetlo je takto dostupné každému návštevníkovi Vysokých Tatier,“ informovala Lenka Maťašovská z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry. Betlehemské svetlo bude horieť na Hrebienku až do Štedrého dňa, teda do 24. decembra.


„Už sme si zvykli na to, že na pomyselnú strechu Slovenska, na Lomnický štít, skauti dlhé roky vynášajú plamienok priamo z Betlehema. Tento rok to bolo už po 22-krát. Toto svetlo však nebolo vždy dostupné každému, pretože sa nachádzalo v Observatóriu Slovenskej akadémie vied,“ uviedla Maťašovská. Po druhýkrát sa tak podľa jej slov dostalo na Hrebienok do Tatranského ľadového dómu. „Budeme radi, keď si ľudia z neho zoberú priamo do svojich domovov,“ dodala. Chrám z ľadu takýmto spôsobom podľa nej získal nový, duchovnejší rozmer.


Tatranský ľadový dóm už takmer mesiac obdivujú návštevníci. Teplota v ňom je regulovaná aj v teplejšie dni, a to vďaka chladiacemu systému. „Vďaka tomu je v ňom teplota maximálne nula stupňov Celzia, aby ľadová stavba vydržala počas celej zimnej sezóny,“ vysvetlila riaditeľka miestnej OOCR.


V ľadovom dóme sa počas každej adventnej nedele konali koncerty a podobne tomu bude aj počas vianočných a novoročných sviatkov. Tatranský ľadový dóm na Hrebienku je otvorený pre návštevníkov denne od 9:00 a vstup je zadarmo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona