Bestseller Sushi v dushi bude mať podľa jeho autorky pokračovanie

NETKY.SK • 29 September 2014, 18:41 • 2 min
Bestseller Sushi v dushi bude mať podľa jeho autorky pokračovanie

REVÚCA - Kniha Sushi v dushi, ktorá sa stala na Slovensku bestsellerom, bude mať pokračovanie. Na stretnutí s obyvateľmi Revúcej to povedala jej autorka Denisa Ogino. Počas diskusie sa však hovorilo aj o súčasnom živote v Japonsku s pohľadu Slovenky či o bežných japonských jedlách, ktoré si môžu pripraviť aj Slováci.

slovakia

left justify in out

Spisovateľka Denisa Ogino prežila v Japonsku desať rokov. Rodáčka z Handlovej, ktorej korene siahajú aj na Gemer, žije v súčasnosti v obci Konská v okrese Žilina. Pred časom pracovala ako tanečnica v banskobystrickom podniku. Tam dostala ponuku na prácu v Japonsku. Ako klubová tanečnica sa tam zoznámila s budúcim manželom Shigem. "Niekedy sa musíte stať Japonkou, aby vás konečne muž miloval. V Japonsku je veľmi zvláštny intímny život. Rande na európsky spôsob vôbec nepoznajú a manželstvo uzatvárajú telefonicky. Svojho muža som mala veľmi rada. On mi spočiatku lásku naozaj opätoval. Neskôr sa to však zhoršilo a na dva mesiace som sa vrátila na Slovensko. V Japonsku pritom žena vôbec nemôže oponovať mužovi. Zatelefonoval mi, že si neželá, aby som sa ja ani náš syn vrátili," povedala Ogino.  
     

Na Slovensku vydala Denisa Ogino knihu receptov Navarme si Japonsko a svoj životný príbeh opísala v knihe Sushi v dushi. "Tieto besedy robím aj preto, aby som ľuďom povedala, že všetko sa do tej útlej knihy určite nezmestilo, a tak im naznačujem, že to bude mať aj pokračovanie. V týchto debatách je však reč aj o súčasnom živote v Japonsku. Je to pritom veľmi hrdý národ, ale mládež sa už postupne mení. Napríklad je tam už cítiť, že mladí oveľa viac žiadajú informácie o hrozbách spojených s poškodenou jadrovou elektrárňou. Hoci my o tých rizikách vieme, v Japonsku o tom doteraz zaryto mlčia a ubezpečujú, že všetko je poriadku," doplnila spisovateľka. 
     

Napriek životným problémom je Japonsko pre Denisu Ogino krajinou, ktorú má veľmi rada. "Mám veľmi rada ich kuchyňu. Musím povedať, že ja som mala ryžu veľmi rada od malička a hoci som Slovenka, dodnes mi nechutia bryndzové halušky. Asi preto ma to tam tak ťahalo. Keď som však prvý raz jedla sushi a chcela som cítiť skutočnú chuť tohto jedla, musela som sa opiť. Až po pol litri piva som dokázala vnímať chuť ostrého wasabi, sójovej omáčky či surových rýb. Bežná japonská kuchyňa však nie je len o tom. Aj oni konzumujú zemiaky a ich bežné jedlá si naozaj môžeme pripraviť a vychutnať si ich aj u nás na Slovensku," dodala Ogino.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies