Beštia Alexis zo seriálu Dynastia má osemdesiat rokov

NETKY.SK • 25 Máj 2013, 13:22 • 2 min
Beštia Alexis zo seriálu Dynastia má osemdesiat rokov

BRATISLAVA - Anglická herečka Joan Collinsová mala narodeniny. Vo štvrtok sa dožila 80 rokov. Narodila sa 23. mája 1933 v Londýne vo Veľkej Británii. Už ako malá stála na javisku. Študovala na londýnskej divadelnej akadémii (Royal Academy of Dramatic Art). Jej filmový debut sa uskutočnil v roku 1952. V roku 1955 zakotvila v americkom Hollywoode.

slovakia

left justify in out

Hoci účinkovala v mnohých filmoch, slávnou sa stala najmä ako beštia Alexis Colbyová z amerického televízneho seriálu Dynasty (Dynastia, 1981). Okrem toho účinkovala vo filmoch nakrútených podľa románov jej sestry spisovateľky Jackie Collinsovej.

Hviezda nekonečného seriálu Dynasty oslávila svoje 50. narodeniny v roku 1983 dvojstránkou v časopise Playboy, za ktorú dostala podľa odhadov milión dolárov. V decembri 1996 dostala titul dôstojníka Rádu britského impéria. V roku 2001 mala úspech s divadelným predstavením Over The Moon v svetoznámom londýnskom stánku West End. Počas predstavení nosila naprVydavateľstvo Harpers & Queen zaradilo v roku 2003 Joan Collinsovú do rebríčka 100. najštýlovejších žien minulého storočia. V máji 2004 herečka oznámila svoj vstup do britskej euroskeptickej Nezávislej strany (UKIP), ktorá sa vyslovila za vystúpenie Veľkej Británie z Európskej únie (EÚ).

V roku 2006 vyjadrila herečka svoje znechutenie z tínedžerských magazínov, ktoré ničia nevinnosť mladých dievčat. Sedemdesiatdvaročná hviezda si vtedy vzala na mušku periodiká a publikácie, ktoré dievčatá priskoro učia o sexe a tým ich nútia predčasne dospieť.

Jej prvé manželstvo s Maxwellom Reedom rozviedli po štyroch rokoch v roku 1956. Následne si zobrala za manžela speváka a herca Anthonyho Newleya, s ktorým mala dve deti - syna Saschu a dcéru Taru. Toto v poradí druhé manželstvo trvalo do roku 1971 a v tom istom roku povedala po tretí raz "áno" Ronovi Kassovi. V manželskom zväzku s ním žila do roku 1984. Joan Collinsová po poslednom rozvode s Petrom Holmom (toto manželstvo trvalo len 13 mesiacov) v roku 1987 žila 13 rokov s obchodníkom s umeleckými dielami Robinom Hurlstonom. Piatykrát sa vydala 1. marca 2002 na bohatej slávnosti v londýnskom hoteli Claridge's, tentoraz za Percy Gibsona (36), peruánskeho divadelného manažéra. Mala oblečené hodvábne šaty s vlečkou, ktoré jej zhotovil návrhár kostýmov k seriálu Dynasty. Na svadbu prišlo 175 hostí. Gibson bol zatiaľ ženatý iba raz. Ruku svojej vyvolenej sa rozhodol ozdobiť prsteňom z 19. storočia s diamantom v tvare srdca.iek svojmu vyššiemu veku zvodné podväzkové pásy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies