Bero zostane v Trenčíne aj v jarnej časti tejto sezóny

NETKY.SK • 10 Február 2016, 12:15 • 2 min
Bero zostane v Trenčíne aj v jarnej časti tejto sezóny

BRATISLAVA - Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Matúš Bero dohrá sezónu 2015/2016 v drese úradujúceho majstra a lídra jesennej časti najvyššej súťaže AS Trenčín. Hoci sa v súvislosti s týmto talentovaným a univerzálnym hráčom, ktorý môže hrať na viacerých postoch, skloňoval jeho zimný odchod spod Čákovho hradu do kvalitnejšej európskej súťaže, napokon sa tak nestane.

slovakia

left justify in out

"Už je to uzavreté, na jar zostanem v Trenčíne. Vôbec však z toho nie som smutný. Nejaká šanca tu bola, ale stále mám len 20 rokov (nar. 6. septembra 1995, pozn.) a nevešiam hlavu," uviedol Bero pre denník Šport a pokračoval: "Keby som urobil nesprávny krok niekam, kde by som len sedel na lavičke náhradníkov, nemalo by to pre mňa žiadny význam. Ako som vyhlásil viackrát v minulosti, sústredím sa na Trenčín. Chcem AS pomôcť k čo najlepším výsledkom a trofejam v lige i pohári."

 

Rodáka zo Zamaroviec o. i. krajín "zamerali" aj v metropole Česka. O Bera prejavili interes pražské kluby Slavia a najmä Sparta. "Matúš je jeden z futbalistov, ktorého na Slovensku sledujeme. Určite je to veľmi zaujímavý hráč. Páči sa mi na ňom, že je gólový, strašne silný, nebojí sa ísť v šprinte do vápna, kde sa dokáže presadiť, okamžite sa vracia späť. Pracovitý chlapec. Vieme o jeho nedostatkoch, trápi ho krátka prihrávka, občas produkuje straty pod takom. Určite je to však futbalista s veľkou budúcnosťou," nedávno charakterizoval slovenského stredopoliara tréner druhého tímu jesennej časti Synot ligy AC Sparta Praha Zdeněk Ščasný. V médiách sa objavila informácia, že prekážkou pri transfere trenčianskeho hráča môže byť suma jeden milón eur, ktorú AS žiada.

 

Matúš Bero, ktorý vlani koncom októbra podpísal s Trenčínom novú zmluvu na tri roky, je s 10 gólmi spolu s klubovým spoluhráčom Ginom van Kesselom druhý najlepší strelec jesennej časti najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy, vedie Léandre Gael Tawamba Kana zo Zlatých Moraviec s 11 presnými "trefami". V uplynulých dňoch sa hráči AS pod vedením trénera Martina Ševelu pripravovali na hernom sústredení v Turecku, z ktorého sa vrátia v stredu večer. "Odohrali sme tu niekoľko ťažkých zápasov. Ukázali nám naše slabe stránky, zároveň sme si potvrdili tie silné. Sústredenie v krajine ´polmesiaca´ hodnotím kladne. Mali sme možnosť pripravovať sa na kvalitných prírodných trávnikoch vo výborných podmienkach," poznamenal ďalej Bero, ktorý sa vo víkendovom víťaznom dueli proti rumunskej Steaue Bukurešť (1:0) ľahšie zranil a už po jedenástich minútach opustil trávnik: "Som v poriadku. Nie je to nič vážne. Mám narazenú kosť na ľavom boku. Tento hendikep by ma nemal vyradiť z tréningového procesu. Cítil som bolesť, nechcel som to radšej siliť. Moje striedanie bolo viac-menej preventívne." Matúš Bero nenastúpil v utorkovom záverečnom dueli AS Trenčín proti slovinskému klubu NK Maribor (prehra 0:1, pozn.) v rámci sústredenia v Turecku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies