Bernie Sanders: Rumuni majú rýchlejší internet, to je neprijateľné

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 18:04 • 2 min
Bernie Sanders: Rumuni majú rýchlejší internet, to je neprijateľné

BUKUREŠŤ - Demokratický uchádzač o prezidentskú kandidatúru na USA Bernie Sanders urazil značný počet Rumunov, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Sanders totiž v stredu na Twitteri kritizoval nízku rýchlosť internetu v USA. "Ľudia žijúci v Bukurešti, v Rumunsku, majú dnes prístup k oveľa rýchlejšiemu internetu než väčšina USA. To je neprijateľné a musí sa to zmeniť," napísal Sanders.

 

Reakcia Rumunov na seba nedala dlho čakať; niektorí si robili zo Sandersa žarty, iní sa urazili.

 

Jeden z nich na Twitteri vyzval USA, aby zrušili vízovú povinnosť pre Rumunsko, aby jeho inžinieri mohli vycestovať do USA a vyriešiť tam problém s internetom.

 

Ďalší vytvoril plagát pre Sandersovu kampaň s nápisom: "Vráťme americkému internetu obrovskú rýchlosť: Napadnime Rumunsko!"

 

Jedna z rumunských cestovných kancelárií dokonca ponúkla Sandersovi letenku, aby "prišiel a zažil náš skvelý internet. Môžete neobmedzene tweetovať. Príďte aj s priateľom, letenky sú na nás".

 

Časť Rumunov sa však cítila dotknutá. Jeden z nich na Twitteri napísal, že Sandersov odkaz vyzerá tak, ako keby mal pocit, že Američania "sú oprávnení byť lepší ako všetci ostatní", čo je "veľmi neúctivé".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona